behem-ctvrtleti-twitter-prisel-o-milion-uzivatelu
Novinka Během čtvrtletí Twitter přišel o milion uživatelů

Během čtvrtletí Twitter přišel o milion uživatelů

Mirek Kočí

Mirek Kočí

28. 7. 2018 13:00

Akcie Twitteru oslabily před začátkem obchodování o dvacet procent poté, co firma ztratila milion měsíčních uživatelů. Sociální služba navíc počítá s dalším poklesem v souvislosti s bojem proti spamu, falešným účtům a nenávistné rétorice.

Reklama

Zisk Twitteru v druhém čtvrtletí letošního roku dosáhl 100,12 milionu dolarů (85,46 milionu eur) po ztrátě 116,49 milionu dolarů ve stejném období loni. Upravený zisk činil 133,96 milionu dolarů, nebo chcete-li 17 centů na akcii, což bylo v souladu s očekáváním analytiků.

Počet aktivních měsíčních uživatelů Twitteru se za poslední tři měsíce snížil o 1 milion na 335 milionů. Příčinou poklesu jsou mimo jiné i nová evropská pravidla pro bezpečnost údajů. Ty chtějí provozovatele sociálních služeb přimět, aby postupovali přísněji proti falešným profilům, kterými se šíří spamy, politická propaganda a nenávistné projevy.  V květnu a červnu Twitter zablokoval na 70 milionů účtů a stejným tempem pokračuje i v červenci. Firma přitom uvádí, že ve třetím čtvrtletí by počet uživatelů mohl klesnout až na 330 milionů.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama