Battleborn: MOBA v kabátku Borderlands na scéně
i Zdroj: PCTuning.cz
Hry Článek Battleborn: MOBA v kabátku Borderlands na scéně

Battleborn: MOBA v kabátku Borderlands na scéně | Kapitola 4

Lucie Jiříková

Lucie Jiříková

9. 5. 2016 03:00 5

Seznam kapitol

1. Když se řekne Gearbox Software 2. S kamarády jde všechno lépe – i hraní MOBA her 3. Převlékáte se rádi? 4. Hrdinové zrození k boji 5. Borderlands všude kam se podíváte 6. Závěrečné shrnutí, hodnocení hry

Gearbox Software se před několika lety rozhodli pro odvážný krok – rozloučili se s dvojicí legendárních FPS Borderlands a Borderlands 2 a pustili se do vývoje netradičního mixu MOBA a akční hry viděné z pohledu první osoby. A před pár dny se dostala do prodeje, takže se na ni můžeme konečně podívat.

Reklama

Battleborn vypráví příběh o skupině hrdinů, kteří byli zrozeni k boji – odtud tedy „Battleborn“ a kteří se snaží zachránit poslední hvězdu vesmíru před neznámým zlem. O přednesení příběhu se stará vypravěč a ve stylu her Borderlands a Borderlands 2 také další postavy, které se s vámi z různých důvodů postupně spojují a jsou znázorněné kreslenými portréty. Tyto portréty se svým stylem velmi podobají předchozím hrám Gearbox Software.

Ačkoliv příběh je na MOBA hry docela rozmáchlý, v porovnání s klasickými akčními hrami (nebo třeba s Borderlands) zase tak rozmáchlý není, takže ho raději nebudu zbytečně rozmazávat. Zase tolik toho totiž na povídání není, a to zvlášť pokud vás nechci připravit o překvapení. Prozradím jenom to, že příběh se prohlubuje společně s tím, když příběhovou část hry procházíte s různými postavami. Bohužel, jedná se jen o pár hlášek a poznámek, které nutnost opakovaného rozehrání nedokážou opodstatnit. V tomto ohledu mohli být v Gearbox Software mnohem, mnohem důslednější.

Příběh je přitom charakteristický tím, že se nebere moc vážně. Dialogům obecně nechybí ironie, nadsázka a humor v mnoha dalších podobách. Často tak budete svědky hlášek typu: „Hvězdě hrozí zkáza, takže musíme najít hrdinu, který by ji odvrátil. A když už budeme v tom hledání, proč raději nenajít hrdiny dva, tři, čtyři nebo rovnou pět… Jistota je jistota, že?“

Battleborn: MOBA v kabátku Borderlands na scéně
i Zdroj: PCTuning.cz

V tomto pojetí pak ani nevadí, že příběh je docela fádní – to, co zde uslyšíte, jste už minimálně jednou slyšeli (ale spíše vícekrát). Ale ještě jednou opakuji, příběh u MOBA hry není zase tak důležitý, takže to neberte jako stěžování.

Když už jsme u příběhu, ráda bych vypíchla dvojici filmových scén na začátku a na konci příběhové části. Obě mají pořádný říz, obě dvě jsou doprovázeny velmi kvalitními songy a obě se vám díky celkovému stylu vryjí hluboko do hlavy. Úvodní video mě oslovilo tak silně, že jsem si po dohrání hry stáhla soundtack. To se mi už dlouho nestalo (naposledy tuším u FIFA 14 a FIFA Street).

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama