asus-rog-gx800-extremne-vykonny-herni-notebook-s-vodnim-chlazenim-computex
Novinka Asus ROG GX800: Extrémně výkonný herní notebook s vodním chlazením [Computex]

Asus ROG GX800: Extrémně výkonný herní notebook s vodním chlazením [Computex]

Mirek Kočí

Mirek Kočí

1. 6. 2016 14:30 1

Veletrh Computex je v plném proudu a o slovo se znovu přihlásil Asus, který na zde prezentpval špičkový notebook GX800 z řady Republic of Gamers (ROG). Na svých webových stránkách nový herní stroj dokonce nazývá nejvýkonnějším přenosným počítačem na světě.

Reklama

Pod kapotou notebooku se budou ukrývat extrémně výkonné procesory Intel K-Series, které umožní přetaktování až na frekvenci 4,4 GHz, a chybět nemají ani dvě grafiky nVidia GeForce GTX 980 spřažené v SLI (šušká se, že na výběr snad budou i nové GTX 1080).

Takto výkonný hardware vyžaduje samozřejmě kvalitní chlazení. Výrobce proto znovu vsadil na modul Hydro Overclocking System. Ten využívá čerpadlo k oběhu chladicí kapaliny okolo komponentů notebooku produkujících teplo. Chladivo následně míří do chladicího modulu, kde dvojice chladičů pomáhá s odvodem tepla. Co se týče přesných specifikací, Asus si dává na čas a vše zatím neodtajnil. Ve výbavě bude mít počítač zřejmě 17,3palcový s rozlišením Full HD (nebo vyšším), ergonomicky navrženou klávesnici s podsvícením a funkcí anti-ghosting, která dovoluje současný stisk až třiceti kláves, či podporu technologie nVidia G-Sync. Ta synchronizuje obnovovací frekvenci displeje s GPU a pomáhá tak eliminovat prodlevy a trhání obrazu.

Prémiové provedení a prvotřídní komponenty se samozřejmě odrazí na ceně počítače. U GX800 by se měla vyšplhat někam k částce 145 000 Kč.

Asus ROG GX800: Extrémně výkonný herní notebook s vodním chlazením [Computex]
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: Engadget

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama