arcaboard-letajici-skateboard-na-nemz-se-da-jezdit-na-jakemkoliv-povrchu
Novinka ArcaBoard: Létající skateboard, na němž se dá jezdit na jakémkoliv povrchu

ArcaBoard: Létající skateboard, na němž se dá jezdit na jakémkoliv povrchu

Lucie Jiříková

Lucie Jiříková

30. 12. 2015 15:00 5

V srpnu tohoto roku představila společnost Lexus hoverboard, který připomíná létající skateboard z filmu Návrat do budoucnosti. Zařízení to je velmi efektní, ale má jeden velký háček – abyste si na něm mohli zajezdit, musíte navštívit park, který je vybavený speciálním povrchem. I tak se vám ovšem tu a tam stane, že se vám hoverboard o podlahu zadrhne. Tento velký nedostatek by ovšem brzy měla napravit společnost Arca Space Corporation a její zařízení ArcaBoard. 

Reklama

ArcaBoard má celkem 36 silných elektrických tunelových ventilátorů s celkovým výkonem 203 kW. Díky tomu ArcaBoard dokáže letět rychlostí až 20 km/h a to ve výšce cca 30 cm nad zemí či vodou. Zařízení má zabudovaný stabilizační systém (lze deaktivovat) a unese až 110 kilogramů živé váhy.

ArcaBoard: Létající skateboard, na němž se dá jezdit na jakémkoliv povrchu
i Zdroj: PCTuning.cz

Hoverboard od Arca Space Corporation vydrží ve vzduchu rovných 6 minut. Na plnou kapacitu se dobije za 35 minut.

Samotné zařízení je vyrobeno z kompozitních materiálů a váží 82 kilogramů. Jeho velikost činí 145 × 76 × 15 cm. Design není nijak zvlášť oslnivý – ArcaBoard vypadá jako nevzhledná krabice.

Bohužel cena ArcaBoardu je skutečně astronomická. Předobjednat si ho můžete za 19 900 dolarů, což je přibližně půl milionu korun.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama