apple-zverejnil-ctvrtletni-hospodarske-vysledky-ktere-byly-nizsi-nez-se-ocekavalo-splaskl-hype-okolo-jablecne-firmy
Apple Novinka Apple zveřejnil čtvrtletní hospodářské výsledky, které byly nižší než se očekávalo. Splaskl hype okolo jablečné firmy?

Apple zveřejnil čtvrtletní hospodářské výsledky, které byly nižší než se očekávalo. Splaskl hype okolo jablečné firmy?

Jaroslav Lexa

Jaroslav Lexa

26. 7. 2012 11:00 8

Podle všeho se v inkriminované době propadly prodeje iPhonů, s nižším zájmem se potýkaly i iPody. Macy se dlouhodobě drží na svém a jediným trhákem se staly iPady, které lámaly rekordy prodejnosti. 

Reklama

Apple ve své zprávě informoval, že tržby firmy ve třetím fiskálním čtvrtletí roku 2012 byly $35 miliard. Po odečtení všech nákladů je čistý zisk za poslední tři měsíce $8,8 miliard. Tato čísla implikují zisk z jedné akcie (EPS) $9,32.

To je méně, než původně odhadovali pánové s Wall Streetu. Ti předpovídali tržby ve výši $37,18 miliard, což by vedlo k EPS $10.36. Akcionáři Applu si ale i tak přijdou na své. Všem totiž budou za každou akcii vyplaceny dividendy ve výši $2,65. Stane se tak 13. srpna.

Apple zveřejnil čtvrtletní hospodářské výsledky, které byly nižší než se očekávalo. Splaskl hype okolo jablečné firmy?
i Zdroj: PCTuning.cz

Apple prodal 26 milionů iPhonů, což je oproti minulému roku navýšení o 28%. Nicméně v porovnání s předchozím čtvrtletím je to skoro o deset milionů kusů telefonů méně. Ve druhém kvartálu se jich totiž prodalo 35,1 milionu. Mnohem lépe je na tom Samsung,  který ve stejném období prodal 45 milionů kusů telefonů a odhaduje se, že číslo je ještě vyšší. V tom případě by se na jeden prodaný iPhone prodaly dva smartphony Samsung Galaxy.

Těžké časy zažívá i iPod, u kterého se odhadují propady prodeje až o 10%, což by znamenalo 5,8 milionu nových šťastných majitelů. Rekordně si ale vedly iPady, kterých se podařilo prodat 17 milionů (nový iPad). Maců se prodalo 4 miliony kusů a tyto počítače tak zaznamenaly oproti minulému roku drobný 2% nárůst.

Ukázalo se, že trh Applu jsou spojité nádoby a pokles prodejů jednoho zařízení podpoří prodeje jiného. Apple dozajista do dvou týdnů nezkrachuje.

Zdroj: vr-zone

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama