apple-zakaznikum-vymeni-prvni-generaci-ipodu-nano-kvuli-vadnym-bateriim
Apple Novinka Apple zákazníkům vymění první generaci iPodů Nano, kvůli vadným bateriím

Apple zákazníkům vymění první generaci iPodů Nano, kvůli vadným bateriím

Lukáš Voříšek

Lukáš Voříšek

14. 11. 2011 09:00 6

Kvůli problémům s přehříváním baterie nabídne výrobce bezplatnou výměnu všem, kteří si přehrávač zakoupili od září roku 2005 do prosince 2006. Proč až teď?

Reklama

V Apple poslední dobou řeší jeden problém za druhým. Po nedávných problémech s výdrží baterií u iPhonů 4S tu tak máme reklamace další, po kterých už ovšem uživatelé nijak zvlášť nevolali a pravděpodobně je po několika dlouhých letech, co zařízení vlastní ani nenapadlo, že mají nějakou šanci na výměnu. Zatímco problém iPhonu zůstává aktuální a stále není venku efektivní řešení ani v podobě aktualizace systému, majitelé postarších iPodů Nano mohou využít bezplatné výměny svého zařízení již dnes.

Apple zákazníkům vymění první generaci iPodů Nano, kvůli vadným bateriím
i Zdroj: PCTuning.cz

Abychom uvedli vše na pravou míru, problémy iPhonu 4S jsou na straně softwaru, zatímco v případě zmiňovaného přehrávače se jedná o hardwarový problém (nekvalitní baterie, či jiná konstrukční vada). Dochází totiž k přehřívání baterie a ta poté představuje určité bezpečnostní riziko. Celá záležitost se týká iPodu Nano 1. generace, která byla prodávaná mezi zářím roku 2005 a prosincem 2006.

Apple doporučuje přestat přehrávač využívat, vyplnit příslušný formulář a poté jej zaslat na k tomu určenou adresu. Celý proces výměny prý může trvat až několik týdnů, přičemž by mělo být vyměněno celé zařízení, případně jeho části. Před případným odesláním je doporučena záloha dat a po přijetí vyměněného zařízení zákazník získá navíc 90 denní záruku. Nás by zajímalo jedno, proč až teď?

Zdroj: Apple

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama