apple-hodil-ceskou-republiku-pres-palubu-ipad-2-nakonec-az-25-dubna
Apple Novinka Apple hodil Českou republiku přes palubu. iPad 2 nakonec až 25. dubna?

Apple hodil Českou republiku přes palubu. iPad 2 nakonec až 25. dubna?

Mirek Kočí

Mirek Kočí

19. 3. 2011 12:15 26

iPadů 2 je nedostatek. Ve Spojených státech je navíc kompletně vyprodán. Apple dal zřejmě přednost důležitějším a větším trhům.

Reklama

Pokud patříte k fanouškům Apple, zejména jeho multimediálního tabletu iPad 2, následující informace vám pravděpodobně neudělá vůbec radost. Apple 2. března představil druhou generaci svého tabletu, který ačkoli je spíše evolucí, nežli revolucí, znovu způsobil davové šílenství a tak nebylo divu, že během dvou dnů výrobce hlásil vyprodáno.

Jak jistě víte z prezentace, iPad 2 se měl dostat do České republiky v první vlně a to přesně 25. března. Dnes se ale na oficiálních stránkách jablečné společnosti objevila informace, podle které se termín posouvá přesně o měsíc, tedy až na 25. dubna.

Apple hodil Českou republiku přes palubu. iPad 2 nakonec až 25. dubna?
i Zdroj: PCTuning.cz

Ruku na srdce, dalo se to čekat. Ve Spojených státech je tablet kompletně vyprodaný, zásob je pomálu. Na rozhodnutí se svým způsobem mohlo podepsat i ničivé zemětřesení v Japonsku. Ve hře je ale také varianta, že se jedná o překlep, i když pravděpodobnost je malá. Apple zřejmě přehodnotil své plány a chce nejdříve nasytit důležitější trhy. Přeci jen, Česká republika je malý trh, jehož důležitost je zanedbatelná.

Pojďme se ale ještě něco málo říci o iPadu 2. Zařízení je nyní lehčí, tenčí a rychlejší než jeho předchůdce. Nově má také dvě kamery. Jejich kvalita není bůhvíjaká, takže na kvalitní fotografie si nechejte zajít chuť. Pro službu FaceTime jsou ale plně dostačující.

iPad 2 využívá dvoujádrový ARM procesor A5 s vysokým výkonem, což naznačují testy na prestižním serveru Anandtech. Výkon je zkrátka obrovský. Z iPadu 2 se pomalu stává regulerní herní platforma. Dotykový displej s úhlopříčkou 9,7“ má znovu rozlišení 1024 × 768 pixelů (s navýšením rozlišení se počítá údajně až u iPadu 3). Operačním systémem je iOS 4.3, které přináší řadu optimalizací a také nové javascriptové jádro Nitro, které je zárukou urychlení prohlížeče Safari.

Apple hodil Českou republiku přes palubu. iPad 2 nakonec až 25. dubna?
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: 1 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama