apple-dnes-zacina-prodavat-svuj-ipad
Apple Novinka Apple dnes začíná prodávat svůj iPad

Apple dnes začíná prodávat svůj iPad

Martin Stančík

Martin Stančík

3. 4. 2010 12:00 36

Stane se iPad od Apple stejným hitem, jako před pár lety iPhone?  

Reklama

Před obchody v New Yorku, Washingtonu, Bostonu a San Franciscu, kde se dnes má začít prodávat očekávaný iPad od Apple včera večer postávaly jen malé hloučky nadšenců, což je ve srovnání s rokem 2007, kdy byl na trh uveden iPhone a před obchody Apple čekaly několik dnů předem tisíce lidí, velká změna. Podle analytiků se iPad zatím (co se týče před-objednávek) prodával velmi dobře. A možnost před-objednávek byla také možná důvodem, proč se před obchody Apple tentokrát žádné delší fronty netvoří. iPad je nejdůležitějším zařízením Apple od vydání iPhonu a experti netrpělivě čekají na první údaje o tom, jak se prodeji tohoto zařízení povede.

Apple dnes začíná prodávat svůj iPad
i Zdroj: PCTuning.cz

 

První data by měla být dostupná již po tomto víkendu. Včera se na mnoha IT stránkách objevily fotografie rozebraného iPadu, díky kterým mohli technologičtí nadšenci zjistit, jaké konkrétní součástky se uvnitř tohoto zařízení schovávají. Všeobecně se předpokládá, že Apple za první rok prodá 4 až 7 milionů kusů iPadů, již nyní se díky před-objednávkám prodalo okolo půl milionu kusů. Bude však iPad, tak úspěšný, jako iPhone, na který lidé před obchody Apple čekali i několik dnů předem a za prvních 74 dnů se jej prodalo přes milion kusů?

Apple dnes začíná prodávat svůj iPad
i Zdroj: PCTuning.cz

Podle expertů se o to iPad může alespoň pokusit. Tablet se začne prodávat od 499 dolarů (9500 Kč) a bude na něm fungovat cca 150 000 aplikací, které jsou v současné době dostupné pro iPhone. Přes 1000 aplikací pak bude dnes zveřejněno exkluzivně pro iPad. Recenze iPadu v zahraničních médiích byly k zařízení zatím víceméně pozitivní - chválena byla hlavně výdrž baterie a jednoduchost ovládání. V USA se dnes začíná prodávat pouze model bez možnosti 3G připojení. Do konce dubna se nový tablet Apple dostane do devíti dalších zemí - s Českou republikou se zatím nepočítá.
 

Zdroj: Reuters

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama