alpenfoehn-k2-tezka-vaha-na-poli-cpu-chladicu
Novinka Alpenföhn K2: těžká váha na poli CPU chladičů

Alpenföhn K2: těžká váha na poli CPU chladičů

Mirek Kočí

Mirek Kočí

18. 4. 2011 12:45 7

Jde o přímého konkurenta modelu Noctua NH-D14, který má dva velké pasivy, osm heat-pipe trubic a 120mm a 140mm větrák Wing Boost.

Reklama

Německá společnost Alpenföhn, kterou v minulosti v České republice takřka nikdo neznal si dále buduje svou pozici na trhu. Kromě chladiče Heidi 2, který má šest heat-pipe trubiček, 120mm větráček Wing Boost a je určen grafickým akcelerátorům střední třídy, pracuje i na pořádném chlazení pro CPU s názvem K2.

Prvně byl ukázán v březnu na veletrhu CeBIT, bude nicméně dobré si připomenout, co potencionálním zákazníkům nabízí. Masivní měděná základna je poniklovaná, přičemž přenos tepla do dvou velkých pasivů urychluje osm 6mm heat-pipe trubiček. Konstrukci následně ofukují dva ventilátory Wing Boost.

Centrální větrák s průměrem 140 mm běží na 1500 ot./min., zatímco menší 120mm kolega pracuje na 1300 ot./min. V případě potřeby lze použít ještě jeden ventilátor. Chladič je zamýšlen jako přímý konkurent Noctue NH-D14, přičemž dá se předpokládat, že nabídne i velmi podobný výkon.

Alpenföhn dosud neupřesnil kompatibilitu, ale očekávejme, že chladič bude kompatibilní s většinou patic na trhu. Koncová cena se odhaduje na 75 euro.

Nepřehlédněte:

Heidi 2: Chladič pro mainstreamové grafické karty od Alpenföhn

Alpenföhn K2: těžká váha na poli CPU chladičů
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: Alpenföhn

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama