aktualizovane-htpc-dell-zino-hd-se-ctyrjadrem-a-dx11-grafikou-ati
Novinka Aktualizované HTPC Dell Zino HD se čtyřjádrem a DX11 grafikou ATI

Aktualizované HTPC Dell Zino HD se čtyřjádrem a DX11 grafikou ATI

Jan Černý

Jan Černý

2. 8. 2010 15:00

Loňský rok oznámil Dell malý počítač vhodný do obývacího pokoje, který hraje všemi barvami. Ne všem však stačí výkon mobilního procesoru a to se rozhodnul Dell napravit.

Reklama

Jak napovídá nejnovější verze příručky pro Inspirion 410, známému jako Zino HD, v Dellu se rozhodli učinit přítrž výkonnostním kompromisům a od teď osazují nejvyšší verze čtyřjádrovým procesorem a diskrétní grafickou kartou. Nároční uživatelé tak mohou místo mobilního dvoujádrového Turionu sáhnout po výkonném quadcoru AMD Phenom II X4. Kdo si myslí, že mu nebude stačit grafické jádro Mobility Radeon HD4250 integrované v čipové sadě RS880M+SB820M, může sáhnout po dedikované grafice ATI Mobility Radeon HD 5450 s 1 GB vlastní paměti.

Aktualizované HTPC Dell Zino HD se čtyřjádrem a DX11 grafikou ATI
i Zdroj: PCTuning.cz


 Celý koncept připomíná Apple Mac Mini, díky výkonnějšímu hardwaru a hezkým barvičkám je však bezesporu lepší volbou

A co dalšího v prostoru 197,6 × 197,6 × 89 mm ještě najdete? Dva SO-DIMM sloty pro mobilní paměti DDR3, schopné pojmout kapacitu 2-8 GB na frekvenci 1066 MHz, dále 3,5“ pevný disk v rozmezí kapacit 250 GB až 1 TB; vzhledem k tomu, že se jedná o typický počítač do obývacího pokoje, tak nechybí ani 4-in-1 čtečka paměťových karet, HDMI a volitelně je možné osadit i Blu-ray mechaniku (v základu je pouze DVD±RW). Samozřejmostí je také eSATA, 5.1 zvuková karta a 10/100/1000 Mb/s LAN. Wi-Fi adaptér je možné přidat za příplatek.

Verze s integrovaným grafickým jádrem je dodávána 65W zdrojem, výkonnější variantu s dedikovanou grafikou a čtyřjádrem pak napájí 90W zdroj. Přesné informace o cenách budou na e-shopu Dellu uvedeny v nejbližších dnech.

Zdroj: ComputerBase

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama