adreno-400-gpu-by-mela-prijit-zacatkem-roku-2014
Novinka Adreno 400 GPU by měla přijít začátkem roku 2014

Adreno 400 GPU by měla přijít začátkem roku 2014

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

4. 11. 2013 12:00 8

GPU Adreno 330 od Qualcomm bude nahrazena novým grafickým čipem Adreno 400. Nová generace bude mít samozřejmě vyšší frekvenci, než GPU, která je součástí SoC Snapdragon 800.

Reklama

Některé zdroje hovoří o tom, že nová GPU od Qualcomm by se měla logicky objevit s novou verzí SoC Snapdragon, které by mělo být vydáno už začátkem příštího roku. Již tradičně bychom se tedy představení měli dočkat v rámci konference CES 2014, která se bude konat 7. ledna. 

Adreno 400 GPU by měla přijít začátkem roku 2014
i Zdroj: PCTuning.cz

O chystaném čipu toho zatím není moc známo. Zatím je známo pouze to, že kromě výrazného nárůstu výkonu, se u nového čipu nedočkáme podpory OpenCL. Což je samozřejmě poměrně škoda, ačkoliv využití OpenCL v mobilních čipech je prozatím velmi omezené. Je jisté, že Adreno 400 to bude mít poměrně těžké, kvůli konkurenci v podobě chystané Logan GPU u SoC Tegra 5. Konkurencí by mohla být samozřejmě také Power VR 6 série, či nedávno oznámená Mali 700 od ARM. 

Do budoucna bychom se tedy mohli dočkat podobného konkurenčního boje, který nyní zuří na poli PC GPU mezi AMD a NVIDIA, i v oblasti mobilních GPU. 

Zdroj: Fudzilla

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama