acer-americti-vyrobci-pc-nebudou-za-20-let-moci-konkurovat
Apple Novinka Acer: američtí výrobci PC nebudou za 20 let moci konkurovat

Acer: američtí výrobci PC nebudou za 20 let moci konkurovat

Martin Stančík

Martin Stančík

19. 1. 2010 22:00 45

Podle tchajwanské společnosti nebudou američtí výrobci počítačů moci udržet krok s agresivní cenovou politikou ostatních.  

Reklama

Zatímco největší výrobce počítačů na světě, HP a třetí největší výrobce, Dell, se potýkají se špatnými tržbami kvůli ekonomické recesi, tchajwanské společnosti jako ASUSTek a Acer hlásí velký růst (hlavně díky levným netbookům). Podle zakladatele Aceru Stana Shiha je to prvním znamením, že pro americké společnosti začínají špatné časy. "Trend levných počítačů bude několik let trvat, američtí výrobci počítačů však neví, jak takové produkty uvést na trh...americké značky mohou do dvaceti let zmizet z trhu, stejně jako se to stalo u amerických výrobců televizorů," řekl Shih pro Commercial Times.

Acer: američtí výrobci PC nebudou za 20 let moci konkurovat
i Zdroj: PCTuning.cz

Může se zdát, že jde jen o "velké řeči" jednoho z šéfů velké společnosti. Je však třeba uznat úžasnou výkonnost Aceru, který v minulém roce předběhl Dell a stal se druhým největší výrobcem počítačů na světě. Podle serveru Digitimes by se Acer v příštím roce měl stát dokonce jedničkou - a to nejen díky levným netbookům. Řečem Shiha se může z amerických firem smát jen Apple, společnost, která své počítače prodává mnohem dráž, než Dell nebo HP, avšak její zisky díky skvělému marketingu stále rostou.
 

Zdroj: DailyTech

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama