absolutni-high-end-nic-pro-smrtelnika
Novinka Absolutní high-end? Nic pro "smrtelníka"!

Absolutní high-end? Nic pro "smrtelníka"!

Michal Kleman

Michal Kleman

6. 1. 2009 08:00 11

Server Fudzilla informuje o cenách dvoučipových grafickách karet. Řešeno "über high-endových" řešení jak ze zeleného, tak z rudého tábora jsou prozatím nedosažitelné. Změní se něco?

Reklama

55nm grafická jádra nVidie se na trhu sotva ohřívají a majoritní výrobce samostatných grafických akcelerátorů už "pumpuje" na trh dvoučipovou novinku v podobě GeForce GTX295. Fudzilla tvrdí, že již brzy bychom tyto karty měli najít v obchodech za cenu nad €450 (nad 12000Kč při součastném kurzu). Oficiální datum vypuštění je 8. ledna (I.), tedy ve čtvrtek.

Absolutní high-end? Nic pro "smrtelníka"!
i Zdroj: PCTuning.cz

Za cenu těsně nad €400 (necelých 11000Kč) můžete na trhu najít speciální přetaktované edice karet GeForce GTX280/285. S podobnou cenovkou však najdeme také dvoučipový Radeon HD4870X2 s jádry R700, ten by měl každým dnem zlevnit, jelikož novinka nVidie bude pravděpodobně výkonnější a dvoučipový Radeon má stále cenovku, se kterou se na trh dostal. Pokud zlevní vlajková loď ATI, mohli bychom se dočkat drobného zlevnění všech karet, speciálně těch z řady HD4800.

Podle Fudzilla 1 a 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama