9-z-10-studentu-pouziva-na-pocitaci-antivir-na-mobily-ale-zapominaji
Novinka 9 z 10 studentů používá na počítači antivir, na mobily ale zapomínají

9 z 10 studentů používá na počítači antivir, na mobily ale zapomínají

Mirek Kočí

Mirek Kočí

6. 9. 2016 18:00 2

Téměř devět z deseti studentů středních a vysokých škol v České republice si chrání svůj osobní počítač či notebook některým z antivirových programů. Obdobně přistupují k eliminaci kybernetických hrozeb i u svých stolních počítačů, ovšem na ochranu mobilních zařízení mnohdy zapomínají. Vyplývá to z průzkumu, který během srpna uspořádala společnost ESET ve spolupráci s portálem Seznam.cz.

Reklama

Nejméně chráněným zařízením je podle průzkumu chytrý telefon, u kterého 49 procent respondentů uvedlo, že v něm nemá instalovaný žádný antivirový produkt. Naprostá většina studentů přitom vlastní mobilní telefon s operačním systémem Android, který je díky své otevřenosti vystaven různým typům útoků. Smartphone s tímto operačním systémem vlastní 77 procent dotázaných, tablet s Androidem používá 60 procent studentů.

Veřejné i neveřejné WiFi sítě využívá podle průzkumu 93 procent dotazovaných studentů, 64 procent pak využívá i některý z datových tarifů mobilních operátorů. Pouze čtyři procenta studentů se se svým mobilním telefonem nebo tabletem vůbec nepřipojuje k internetu.

Chytrý telefon je mezi studenty nejčastěji vlastněným zařízením. Smartphone používá 89 procent respondentů. Celkem 85 procent potvrdilo osobní vlastnictví notebooku, 41 procent má doma svůj osobní počítač a 32 procent tablet. Ke studiu ve škole i doma studenti nejvíce využívají notebook, následovaný chytrým telefonem. Teprve na třetím místě je PC a na čtvrté pozici tablet.

Průzkumu se formou online ankety od 9. do 21. srpna zúčastnilo 284 studentů středních a vysokých škol.

Zdroj: ESET TZ

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama