23-8-uhlopricka-uhd-rozliseni-a-siroky-barevny-gamut-to-jsou-hlavni-specifika-monitor-ea244uhd-od-nec
Novinka 23,8" úhlopříčka, UHD rozlišení a široký barevný gamut, to jsou hlavní specifika monitor EA244UHD od NEC

23,8" úhlopříčka, UHD rozlišení a široký barevný gamut, to jsou hlavní specifika monitor EA244UHD od NEC

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

10. 7. 2014 13:00

Nabídka televizorů a monitorů s UHD rozlišením se v poslední době znatelně rozšířila a každý velký výrobce se chopil jejich výroby. Pozadu nechce zůstat ani společnost NEC a proto vydává svůj 23,8palcový 4K UHD monitor EA244UHD.

Reklama

Rozlišení UHD neboli 3840 × 2160 pixelů už není ničím tak nevšedním, proto se většina výrobců snaží svoje produkty nějak odlišit. NEC se snaží vystoupit z řady tím, že nabídne velice věrnou reprodukci barev. Monitor totiž dokáže zobrazit 99,3% barevného gamutu Adobe RGB, 94,8% spektra NTSC a 100% pokrytí sRGB spektra. 

Displej monitoru využívá tzv. GB-R LED podsvícení, což je v podstatě vylepšené WLED podsvícení, tedy podsvícení pomocí bílých LED. Zbytek specifikací není také vůbec špatný a zahrnuje využití IPS panelu s vynikajícími pozorovacími úhly 178 stupňů v horizontálním i vertikálním směru, jas dosahující hodnoty 350 cd/m2 a kontrastní poměr je 1000:1. Monitor je slabší zejména po stránce doby odezvy, která činí 6 ms. To nepotěší zejména zájemce ze strany hráčů. 

23,8" úhlopříčka, UHD rozlišení a široký barevný gamut, to jsou hlavní specifika monitor EA244UHD od NEC
i Zdroj: PCTuning.cz

Nutno přiznat, že monitor je určen především profesionálním grafikům, nikoliv hráčům a to díky 1,07b barevné hloubce a možnosti zobrazení 4 300 000 000 000 barev. Mimoto se může monitor pochlubit také plně nastavitelným stojanem, který je možné otočit do polohy pivot, nastavovat jeho výšku a naklánět ho. Co se týče konektivity monitoru, nalezneme na něm jeden port HDMI s podporou MHL společně se dvěma porty DVI-D a dvojici vstupů DisplayPort. Nechybí ani integrované reproduktory. 

NEC EA244UHD umí pracovat v normálním režimu nebo ECO módu, který by měl zajišťovat až 56% úsporu energie. Monitor je vybaven také čidlem pro snímání okolního osvětlení, které automaticky nastavuje jas. Dosti slušná výbava se samozřejmě citelně podepisuje na ceně, která se u nás pohybuje kolem 37 000 Kč. 

Zdroj: 1, 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama