Boost My PC 6 Strix: preciznost sovy
i Zdroj: PCTuning.cz
Návody Článek Boost My PC 6 Strix: preciznost sovy

Boost My PC 6 Strix: preciznost sovy

Michal Šimonek

Michal Šimonek

2. 3. 2015 05:00 76

Seznam kapitol

1. Světový casemod se sovou Strix 2. Použité komponenty - deska, CPU, GPU 3. Paměti, zdroj a úložná zařízení 4. Další z řady Strix: herní příslušenství
5. Fotografie z výroby „skříňě“ 6. Jak se sova chystala ke startu 7. Hotový počítač, fotografie celku i detailů 8. Souhrnné specifikace a video z natáčení

Od minulého dílu uběhlo více než půl roku a tak už asi netrpělivě vyhlížíte další stroj. Tentokrát doslova přilétl ze zahraničí od jednoho ze světových casemodderů. Jak a proč právě tento projekt vznikal, se dozvíte v článku věnovanému dalšímu stroji z projektu Boost My PC. A za vidění stojí i závěrečné video, kvůli kterému jsme Bětka a já pobíhali jen tak nalehko v zimě na lesní planině.

Reklama
Boost My PC 6 Strix: preciznost sovy
i Zdroj: PCTuning.cz

Asus přišel loni v červnu s novými, zpočátku těžko zařaditelnými modely grafikých karet s dovětkem Strix. Aniž by výrazně změnil design chlazení a ventilátorů (DirectCU II), nabídl jednu významnou změnu – přepracovaný systém chlazení chlazení a nastavení regulace ventilátorů. V klidovém režimu a při lehčí až střední zátěži totiž karty z této řady pracují ve zcela pasivním režimu a ventilátory se roztáčí až poté, co GPU přesáhne teploty kolem 65 °C. Starší anebo ty méně náročné hry lze tedy hrát i v tichém režimu.

Celý koncept Strix byl vnímaný jako produkt pro hráče. Postupně se rozšířil o další GeForce a Radeony a poté se začaly objevovat i periférie. A tak nás napadlo v rámci seriálu Boost My PC poskládat počítač, který bude postavený na produktech z řady Strix.

Zahraniční moder Suchao žije v skromných podmínkách v Thajsku, ale ruce má šikovné a určitě se s casemoddingem ve světě neztratí.
i Zdroj: PCTuning.cz
Zahraniční moder Suchao žije v skromných podmínkách v Thajsku, ale ruce má šikovné a určitě se s casemoddingem ve světě neztratí.

Soutěžící i zainteresovaní účinkující

Za redakci PC Tuningu jsem se projektu účastnil já. Šikovnou, důslednou a velmi rychlou práci předvedl zahraniční casemodér "Suchao". Nemohla chybět populární moderátorka a nadšená hráčka Alžběta Trojanová, která vždy přitáhne pozornost omladiny. Moderování se ujal kamarád a herní fanatik SmOke. Za kamery se postavil velešikovný Petr Horák a s druhou kamerou jej doplnil Martin Vašátko z herního portálu Hitpoint.cz. Zároveň měli na starosti až skoro filmový scénář. Celé natáčení se i tentokrát neslo v příjemném duchu (ale veselé historky z natáčení si však necháme jen a pouze pro sebe :-)).

Boost My PC 6 Strix: preciznost sovy
i Zdroj: PCTuning.cz

Hlavní moderátorka pořadu Boost My PC zvěčněná u minulého výherního BMPC

Na stránkách BoostMyPC se zaregistrovalo mnoho nových zájemců. Registrace stejně jako v minulém díle vyžadovala vložit kromě popisku počítače také krátké video, které by autora a jeho PC nějakým způsobem charakterizovalo. Fantazii se meze nekladly, registrovaní tak mohli ve svém videu mít více mluveného slova anebo naopak více akce či kreativní tvorby. Stejně jako v předchozích dílech muselo být nesmírně těžké vybrat nejlepší adepty. Naštěstí bylo možné vybrat celou dvacítku nejlepších a následně spustit online hlasování na webových stránkách BoostmyPC. Z něj vzešli tři finalisté. Nejtěžší bylo vybrat výherce, který může být pouze jeden, a to už byl úkol pro porotu, v níž jsem i já...

Výhercem se stal klučina ze severních Čech s typickým českým jménem Honza. Honza rád fotografuje a pracuje s fotografiemi a občas si i zahraje hry. Postěžoval si, že jeho oblíbená hra World of Tanks už přestala být po posledních aktualizacích hratelná, takže už se těšil na novou mašinku. To ještě netušil, že nový počítač bude dobrý nejen na hry, ale i na práci.

Boost My PC 6 Strix: preciznost sovy
i Zdroj: PCTuning.cz

Největší sova - výr velký.

Sova je znamením síly. Samotný název Strix je převzatý ze starověkého Říma a znamenal sovu (i zlá znamení-války, hlad atd.). Sova je i vynikající noční dravec. Výr velký je král nočních ptáků a nemohutnější noční dravý pták. Za letu jsou sovy velmi tiché díky jemnému hřebínkovitému peří okrajích křídel. Nechybí jim skvělý zrak a sluch (50 až 21 000 Hz) a pochopitelně ostré drápy se čtyřmi prsty. Patří i mezi nejchytřejší ptáky.

A z těchto vlastností jsme u projektu Strix a s Boost My PC vycházeli. Stačilo převést vše do hardwarové podoby a casemoder se popral ze zevnějškem. Nutno říci, že opravdu skvěle.

Boost My PC 6 Strix: preciznost sovy
i Zdroj: PCTuning.cz

Koncept Strix podle Asusu

V dalších kapitolách se podíváme, jaké komponenty jsme do počítače použili po nich následuje to, jak probíhala stavba počítače a case. V závěrečné kapitole nebude chybět ani sestříhané video se sovím námětem.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama