DOOM Eternal – nejočekávanější 3D akce roku
i Zdroj: PCTuning.cz
Hry Článek DOOM Eternal – nejočekávanější 3D akce roku

DOOM Eternal – nejočekávanější 3D akce roku

Miroslav Ježek

Miroslav Ježek

17. 3. 2020 12:00 10

Seznam kapitol

1. Je zpátky! Radujme se, veselme se.. 2. Peklo nejen na Zemi 3. RIP AND TEAR! 4. Arzenálem je Slayer živ
5. Super Mario Doom 6. Je nutností pekelná mašina? 7. Galerie 8. Řežba na věčné časy

Země úpí pod náporem démonických hord. Lidstvo stojí na pokraji existence, zatímco Ďábel svým pařátem vyrývá do zlomených myslí jeden pentagram za druhým. Lidské duše vyrvané v nevídaných mukách a agónii slouží peklu. Celý svět se topí v krvi a nadešlo poslední zúčtování. Ale nikoli pro nás, protože Doom Slayer je zpátky.

Reklama

Je zpátky! Radujme se, veselme se..

Ano, konečně jsem se dočkali. Pokračování restartované série DOOM z roku 2016 vyhřezlo na svět a nám se poštěstilo urvat kód k recenzi. Píši nám, ale myslím Vaška Vlčka, ale byl jsem to já, kdo ho nasměroval tím správným směrem, tedy k peklu, za což si děkuji.

DOOM Eternal – nejočekávanější 3D akce roku
i Zdroj: PCTuning.cz

V první řadě musím upozornit, že máme důsledně zakázané spoilery a zmiňování určitých „věcí“ ze hry, abychom nezkazili ostatním radost z berserkového šílenství, takže recenze bude trochu obecnější. Ale není se čemu divit, Doom Eternal je sakra očekávaný titul a rozhodně je lepší vše objevit a vybojovat na vlastní Praetor kvádro, než si všechno přečíst v recenzích a masakr sledovat na Youtube. I když, maniaci jako je Clockner dokáží přetavit rudé doomovské šílenství na precizní smrtící balet a to stojí za pokoukání. Mrkněte na jeho videa z DOOM 2016. Už se těším, co předvede v Eternalu, hlavně po tom, kdy moje pr*el tu a tam zažívala démonický středověk. Očekávám, že Clockner projede hordami lehce jako slivovice myslivcem.

Obyčejně se u her začíná dějem, ale opravdu ho někdo tady potřebuje? Doom Slayer v minulém díle démonům pořádně nařezal a potom byl uklizen neznámo kam kyberdoktorem Haydenem. Zatímco si válel šunky, pekelníci se otřepali, zmobilizovali a vyjeli si na Zem. Tam uspořádali večírek, občas smrt (cca 60 procent populace), nějaká ta destrukce (většina planety) a měli pohodu. Jenže Doom Slayer se vrátil v prapodivné kosmické pevnosti, aby všivé zrůdy pekelné postavil do latě. Je nutné naporcovat tři démonické kněží, kteří invazi řídí. Ale u těch to samozřejmě nekončí, je třeba jít výš. Děj má překvapivě docela rozvinuté pozadí, dozvíte se o dalších civilizacích, dimenzích a dokonce i to, co je Doom Slayer ve skutečnosti zač. Respektive jak se stal jednomužnou nezastavitelnou armádou a ničitelem světů.

Ačkoli některé informace jsou zajímavé, jde tu hlavně o akci a příběh jako takový slouží k tomu, aby ukázal drápem na ty, jež mají být naším tvrďákem roztrhání na kusy. Tak vzhůru do toho.

Vaše brokovnice, pane.
i Zdroj: PCTuning.cz
Vaše brokovnice, pane.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama