SPC Gear EG450 BK – křeslo se synchronní mechanikou
i Zdroj: PCTuning.cz
Hry Článek SPC Gear EG450 BK – křeslo se synchronní mechanikou

SPC Gear EG450 BK – křeslo se synchronní mechanikou

Miroslav Ježek

Miroslav Ježek

8. 1. 2020 03:00 17

Seznam kapitol

1. Úvod 2. Konstrukce 3. Račte se posadit 4. Závěr

Hoši ze spolku SPC Gear se očividně snaží prorazit v gamingovém byznysu a dostat se do povědomí jako kvalitní výrobce. Usadil jsem se na další jejich herní židli a pořádně ji otestoval. Tentokrát nejde o klasické závodnické křeslo, nýbrž o elegantnější posez se synchronním mechanismem. Vyhoví náročným požadavkům na pohodlí?

Reklama

Úvod

Netrvalo to nijak dlouho a do obýváku mi přistála další židle od polské firmy SPC Gear. Z části proto, že se mi předchozí model docela líbil a z části proto, že vlčí vedení si vymýšlí kdejaké úkoly a nápady, kterak to redaktorské hejno zaměstnat. Inu, co se dá dělat, holt si posedím na dalším instrumentu.

Jak již bylo mnohokrát řečeno, kvalitní posez je u PC otázka života a smrti. Tedy otázka spíš skoliózy a bolesti zad, krční páteře a podobně, ale koho někdy opravdu pořádně bolel hrb z pitomé židle, ten už jistě dávno sedí na ultra pohodlném křesílku. Tohle opravdu není radno podceňovat, když už strávíme třetinu života dřepěním, tak ať je to aspoň kvalitní dřepění, no ne?

Testovaný model se jmenuje SPC Gear EG450 BK (BK jako black, ještě je varianta červeno-šedo-černá). Jedná se o klasickou herní židli, ale tentokrát k mému potěšení s anatomicky tvarovaným opěrákem, nikoli rovným závodním prknem. Dále je samozřejmostí polohovací mechanismus (synchronní), nastavitelné opěrky a celková výška. Potahem je opět prodyšná látka, což je třeba v létě mnohem lepší než koženka, která se odlepí při vstávání spolu s vámi.

SPC Gear EG450 BK – křeslo se synchronní mechanikou
i Zdroj: PCTuning.cz

Sesle je určena pro humanoidy v rozmezí 165–185 cm a do 120 kg. Opět je tedy spíše pro klasicky stavěné homo sapiens, prostorově výrazní spoluobčané (strongmani, basketbalisté, sádlokartoni) se musí poohlédnout jinde.

SPC Gear EG450 BK – křeslo se synchronní mechanikou
i Zdroj: PCTuning.cz

Nutný úvod je za námi, je čas chopit se kudly a rozkrájet krabici. Doporučuji neotvírat bednu mačetou, mohli byste nechtěně rozpárat potah nebo opěrku. To jen taková moudrá rada do života zdarma.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama