Nejlepší strategie na téma kolonizování vesmíru
i Zdroj: PCTuning.cz
Hry Článek Nejlepší strategie na téma kolonizování vesmíru

Nejlepší strategie na téma kolonizování vesmíru

Lucie Jiříková

Lucie Jiříková

26. 7. 2018 03:00 18

Seznam kapitol

1. Rimworld 2. Startopia, Space Colony 3. Sid Meier´s Alpha Centauri, Factorio 4. Ascendancy, Master of Orion 5. Galactic Civilizations 3
6. Endless Space 2, Sins of Solar Empire 7. Planetary Annihilation, Kerbal Space Program 8. FTL, Homeworld 9. Stellaris, Spore 10. Anno 2205, Outpost (Outpost 2)

Vesmírné strategie, které byly nejvíce populární na přelomu 80. a 90. let, se zase derou na výsluní. Díky událostem, jako je start rakety Falcon Heavy, je nám vesmír po dlouhé pauze zase skokově blíž. I když si na první kroky člověka po Marsu přinejmenším ještě pár let počkáme, na kolonizaci vesmíru si můžeme hrát už nyní...

Reklama

Technologický vizionář Elon Musk chce v roce 2024 dopravit první lidi na Mars. Po nedávných událostech, jako je start rakety Falcon Heavy, to nevypadá zas až tak nereálně. Téma kolonizace vesmíru, kvůli nejpříznivějším životním podmínkám pak konkrétně kolonizace Marsu, je nám v současné době skutečně blízká. Hry s vesmírným zasazením jsou tak stále populárnější. A mezi nimi mají svoje čestné místo strategie, v nichž je vaším cílem kolonizace vesmíru.

Tento článek je celý věnovaný hrám na téma kolonizace vesmíru s prvky strategií. Najdete v něm ty nejlepší hry zabývající se osídlováním vesmíru, a to od začátku videoherního průmyslu až do současnosti.

Ke každému titulu přidávám informace o datu vydání (a tedy stáří), o hodnocení na serveru Metacritics ve formátu hodnocení herních kritiků/hráčů a o oficiální stránce hry (pokud je k dispozici).

Rimworld

  • Datum vydání: zatím nevydáno, hra v předběžném přístupu
  • Hodnocení: nehodnoceno
  • Oficiální stránka: https://rimworldgame.com

Nejlepší strategie na téma kolonizování vesmíru
i Zdroj: PCTuning.cz

RimWorld sleduje osud trojice přeživších, která se po havárii vesmírné lodi snaží vystavět novou kolonii téměř na kraji známého světa. Hra se prezentuje jako mix atmosféry FireFly, obsáhlé simulace Dwarf Fortress a epických možností a vyvážení Dune a Warhammer 40,000.

V RimWorld se můžete, nebo spíš musíte věnovat spoustě různých věcí. Ve hře se musíte vyrovnat s náladami a potřebami kolonistů, stejně jako s jejich nemocemi. Čeká vás objevování vesmíru, souboje s roztodivnými nepřáteli i velmi potřebná výstavba základny, zbraní i oděvů pro vaše postavy.

Při každém rozehrání jsou světy znovu generovány, takže vás čeká prakticky nevyčerpatelné množství dobrodružství. A to už teď, kdy je RimWorld v předběžném přístupu. Tvůrci však hru již dokončují, takže finální produkt bude k dispozici už brzy.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama