Mody pro Fallout 4 – vylepšená pustina pro dobrodruhy
i Zdroj: PCTuning.cz
Hry Článek Mody pro Fallout 4 – vylepšená pustina pro dobrodruhy

Mody pro Fallout 4 – vylepšená pustina pro dobrodruhy

Miroslav Ježek

Miroslav Ježek

26. 6. 2018 03:00 9

Seznam kapitol

1. Úvod 2. Atomová náročnost 3. Vzhled a nasvícení 4. Lokace a prostředí
5. Voda a počasí 6. Ozbrojení a ošacení 7. Změny hratelnosti 8. Všemožná vylepšení

Kdo by neznal Fallout. Ve světě po atomové válce zbídačená lidská rasa bojuje o přežití a snaží se žít stejně jako v dobách, než ten první imbecil zmáčkl červené tlačítko. Několikrát už jsme si mohli vyzkoušet, že takový život je velmi, velmi těžký. Takže proč si ho alespoň trochu nezpříjemnit? A že je čím, to hned uvidíte.

Reklama

Úvod

Zdálo by se, že dva a půl roku po vydání psát o Falloutu 4 je trochu mimo. Ale pokud jste jako já čekali na použitelnou češtinu a výhodnou koupi, nebo chce hru dohrát znovu a zažít něco nového, možná vám článek bude po chuti. Obzvlášť u Bethesdy se vyplatí trpělivost. Za ty dva roky Fallout 4 dozrál, byl opraven hromadami patchů, doplněn několika DLC a vznikly desítky tisíc modifikací (necelých 25 000, a to je dost). Pokud pátráte, čím vyplnit letní prázdninový čas nebo vydřenou dovolenou, je Fallout 4 skvělá volba. Sám už jsem v něm od koupě utopil přes dvě stovky hodin a stále nemám dohráno. Navíc díky modům herní doba a zábava narůstá do obřích rozměrů.

Mody pro Fallout 4 – vylepšená pustina pro dobrodruhy
i Zdroj: PCTuning.cz

Jako v mých předešlých článcích se pokusím vybrat takové mody ze známé stránky Nexus Mods, které do hry budou pasovat, nějakým způsobem ji vylepší a zároveň z ní neučiní turistický simulátor. Pro instalaci modů je prakticky nutné používat Nexus Mod Manager, ruční instalace je zdlouhavá a náročná na udržení pořádku. Snadno se ve stovkách kopírovaných souborů a složek ztratíte.

Manažer si všechno řídí sám, uchovává informace a mody lze snadno (od)instalovat, stahovat, řadit do kategorií a podobně. Pro nezřízené modovací orgie je to nepostradatelná věc. Verze hry je GOTY se všemi DLC a všemi updaty (s těmi se ostatně instaluje ze Steamu automaticky).

Upozorňuji, že některé mody mohou vyžadovat určité (nebo rovnou všechny) DLC. Mody jsem seřadil do několika kategorií a snažil jsem se vybrat zajímavé kousky. Nicméně nebylo v mých silách prohrabat těch 25 tisíc úprav do posledního souboru, tak je možné (tedy naprosto jisté) že mi nějaké dobré mody unikly. Doporučuji ještě číst u každého modu info a zda je jeho případná odinstalace bezproblémová. Rozhodně se vyvarujte toho mazat v průběhu hry mody, které zásadně mění její mechaniku. Může se stát, že pak ani nenačtete uloženou pozici (v lepším případě) nebo si zaděláte na totální interní destrukci celého Commonwealthu.

Chybí vám časy VHSek? Můžete si je připomenout, F4 je otevřený všemu.
i Zdroj: PCTuning.cz
Chybí vám časy VHSek? Můžete si je připomenout, F4 je otevřený všemu.

Testovací sestava (i7–4790, 32 GB RAM, GTX 980) se v průběhu pařby a modování trochu obměnila. První komponenta, která neustála postapokalyptický nářez, byl zdroj Be Quiet 630W. Zhruba po stovce hodin to vzdal. Bylo mi divné, že celý systém topí jaksi víc než obvykle, ale říkal jsem si, to bude prachem a samotnou náročností hry. Poté jsem jednoho večera PC vypnul a druhý den bylo zdroj v pánu. Nevím určitě, nakolik za to může přímo Fallout a nakolik stáří zdroje (5 let a něco), ale prostě to neustál. Druhou změnou pak byla výměna grafické karty za GTX 1070. Jak bude popsáno v další kapitole, silnější GPU (ani CPU) vám občas vůbec nepomůže.

Mody pro Fallout 4 – vylepšená pustina pro dobrodruhy
i Zdroj: PCTuning.cz

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama