CM Dominator 690 - střední třída v barvách nVidie
i Zdroj: PCTuning.cz
Skříně, zdroje, chladiče Článek CM Dominator 690 - střední třída v barvách nVidie

CM Dominator 690 - střední třída v barvách nVidie

Jan Štěpánek

Jan Štěpánek

15. 6. 2009 22:00 21

Seznam kapitol

1. CoolerMaster kolem a kolem 2. Zelenočerný rytíř 3. Tak trochu děravá 4. Konečně kvalitní šasi 5. Konečné zhodnocení

V dnešní recenzi si představíme povedenou sříň Dominator 690 od společnosti CoolerMaster. Ta je navíc ve speciální verzi „nVidia Edition“, jak jsme se již v minulosti mohli u produktů této společnosti setkat. Nicméně Dominator 690 je zajímavým a cenově přijatelným modelem a proto se na ni pojďme podívat podrobněji.

Reklama

Hned na úvod bych rád upozornil, že tento článek bude možná koncipován trochu odlišně, než jak jste u recenzí počítačových case zvyklí. Několikaletá praxe v oboru casemoddingu mi umožnila, že se mi na stole vystřídalo nespočet různých počítačových skříní a tak jejich posuzování je jednoduše úplně jiné a podle jiných měřítek, než u ostatních recenzentů. Pevně věřím, že vás můj pohled na problematiku udrží při čtení následujících stránek.

CM Dominator 690 - střední třída v barvách nVidie
i Zdroj: PCTuning.cz

Jak už naznačil nadpis tohoto článku, tak pro dnešní recenzi byla vybrána poměrně neobvyklá case velmi známé a podle mého názoru i uznávané značky CoolerMaster. Možná jsem pouze já ještě ze staré školy, ale logo tohoto výrobce na některé z case ve mně vždycky vzbudil určitou jistotu kvality a perfektního zpracování. Byly doby, kdy jsem se i doma pyšnil uložením svých komponent do jednoho z modelů této značky a nebyla to žádná jiná case, než proslulý hliníkový Praetorian. Nicméně od těchto dob už nějaký ten pátek uplynul a do mojí dílny se dostaly i modely typu Centurion nebo Elite, které v mých očích tak exkluzivního výrobce, jako je CoolerMaster shodily o několik příček níže. Nicméně produkce takovýchto case je v podstatě logická. Jen málokterý výrobce je schopen se uživit výrobou a prodejem pouze drahých luxusních skříní, dokonce i elita v tomto oboru, kterou je bezpochyby LianLi oproti minulosti produkuje dostupnější modely.

CM Dominator 690 - střední třída v barvách nVidie
i Zdroj: PCTuning.cz

Pokud jste tedy vlastníkem některého z velmi rozšířených modelů CoolerMaster Elite a podobných, prosím zkuste nyní na tento fakt zapomenout. Tyto řádky totiž patří modelu, který sice nepatří k nejlevnějším, ale jeho dostupnost je ještě na únosné hranici, navíc v porovnání s konkurencí možná spíše vysoká. Dalo by se pravděpodobně říci, že se nacházíme ve střední třídě počítačových skříní. Ještě zde netestujeme hliníkové krásky, nýbrž pořád lisujeme obyčejný ocelových plech, nicméně kvalita je bezpochyby na vyšší úrovni, než právě u zmiňovaných modelů.
Za názvem a modelovým označením této skříně, který je v celém znění CoolerMaster CM Dominator 690 KWN1 však najdeme ještě dodatek „nVidia Edition“. To je totiž speciální verze ve stylizaci značky nVidia, za kterou oproti standardnímu modelu připlatíte přibližně 400,-Kč. Nečekejte, že by jste za tuto částku získaly nějaké další funkční úpravy, jak si později potvrdíme, jedná se opravdu pouze o vzhledovou stránku case. Já osobně však mohu říci, že CoolerMasteru se stylizace v tomto případě velice podařila a byl bych pravděpodobně ochoten připlatit i vyšší částku za tento model. Škoda jen určité formy diskriminace k majitelům a fanouškům konkurenční značky ATI.

CM Dominator 690 - střední třída v barvách nVidie
i Zdroj: PCTuning.cz

Dvojice skříní od společnosti CoolerMaster ve stylizaci nVidia - Stacker 830 a Elite 334.

Model Dominator navíc není jediným zástupcem tohoto výrobce, který je stylizován do barev nVidia. Mimo něj můžeme sehnat i finančně velmi přijatelný model Elite 334, který ve stylových barvách také krásně vyniká. Bohužel se mi nepodařilo najít český obchod, který by konkrétně tento model nabízel. Jedná se však o novinku, tak třeba se za nějaký čas dočkáme. Za výrazně vyšší částku je však možné pořídit i luxusní full tower Stacker 830, jež už není žádný problém v našich končinách sehnat. Za stylizaci připlatíte podobně jako v případě Dominatora, tedy cca. 400,-Kč oproti standardní verzi. A právě zde je vidět, jak výrazně je tato stylizace individuální záležitosti, jelikož právě Stacker 830 je z mého pohledu luxusnější v levnější standardní verzi. Je tedy pouze na vás, kterou case zvolíte. Abych však pořád nechodil kolem horké kaše, jak se říká, pojďme již konkrétně na dnešní „šestsetdevadesátku“.

CM Dominator 690 - střední třída v barvách nVidie
i Zdroj: PCTuning.cz

CoolerMaster CM Dominator 690 KWN1 nVidia Editon - počítačová skříň pro dnešní recenzi.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama