Hlavní stránka Hardware Notebooky, telefony, tablety Recenze tabletu Dell Venue 7: lamač srdcí s Androidem 4.3
Recenze tabletu Dell Venue 7: lamač srdcí s Androidem 4.3
autor: Marek Vacovský , publikováno 1.5.2014
Recenze tabletu Dell Venue 7: lamač srdcí s Androidem 4.3

V uplynulých dnech se v naší redakci zabydlel 7palcový tablet střední třídy od Dellu, který i přes logo věhlasné společnosti na zádech, překvapí příznivou cenou a celkově velmi zajímavým poměrem ceny a výbavy. Podaří se mu ale nepokazit vynikající první dojmy a ukázat, že i Dell umí vyrobit nejen kvalitní, ale zároveň i cenově dostupný tablet?


Pomalu jsme dospěli k závěru, kde si řekneme, jaké v nás vlastně tablet zanechal dojmy. Asi tušíte, že se nám tablet velmi líbil. Povedlo se mu totiž nabídnout přesně to, co Dell chtěl – skvělý poměr ceny a výbavy. Samozřejmě, že vše není dokonalé, to ale většinou není ani u třikrát dražších tabletů.

Recenze tabletu Dell Venue 7: lamač srdcí s Androidem 4.3 Recenze tabletu Dell Venue 7: lamač srdcí s Androidem 4.3 Recenze tabletu Dell Venue 7: lamač srdcí s Androidem 4.3

Výhod, které přístroj nabídne, je skutečně mnoho – od solidního výkonu až po kvalitu zpracování. Subjektivně se nám zalíbil i design – červené barvy se zde skutečně nemusí bát ani pánové, neboť přístroji dodává moderní vzhled, který podtrhují stříbrné prvky. Velmi nás pak potěšilo prostředí – to se neseká a je skvěle plynulé.

Recenze tabletu Dell Venue 7: lamač srdcí s Androidem 4.3 Recenze tabletu Dell Venue 7: lamač srdcí s Androidem 4.3

Mezi negativa pak řadíme špatnou čitelnost displeje na slunci (ačkoli jinak je poměrně povedený), fotoaparát do počtu – výrobce by udělal určitě lépe, kdyby zadní fotoaparát vynechal a ušetřené peníze investoval raději například do displeje (nicméně to je nešvar, který dělá většina výrobců). Potěšila by i přítomnost HDMI výstupu. Výdrž přístroje pak hodnotíme spíše jako průměrnou, neboť se pohybuje okolo 6 hodin, což je sice dostatečná hodnota, ovšem konkurenční přístroje mnohdy nabídnou lepší výdrž. Poslední co nás zklamalo, bylo čidlo automatické regulace jasu, které též neodvádělo bůhvíjak kvalitní službu.

Recenze tabletu Dell Venue 7: lamač srdcí s Androidem 4.3

Suma sumárum ale můžeme Dell Venue 7 rozhodně doporučit – budeme se opakovat, ale nabízí velmi dobrý poměr ceny a funkční výbavy. Navíc působí elegantně, ve spojení s logem Dell na zadní straně byste tak určitě netipovali, že se jedná o zařízení, které se prodává zhruba za 4 000 Kč.



Tagy: Dell  Venue 7  Android  4.3 Jelly Bean  Intel Atom  Clover Trail+  


 
Komentáře k článku
RSS
Pouze registrovaní uživatelé mohou přidat komentář!
1.5.2014 13:14:32   92.40.249.xxx 1219
Ja us mam vyhliadnuty najlepsi tablet (phablet) je to zaroven aj telefon

http://www.gsmarena.com/huawei_mediapad_x1-6129.php
1.5.2014 13:21:19   89.203.220.xxx 2112
No panečku, to bude paráda ,držet u ucha čtvrt kila
1.5.2014 18:51:01   37.221.248.xxx 109
o headdsetech či bluetooth headsetech si nikdy neslyšel?
3.5.2014 10:45:17   92.40.249.xxx 28
Rozbalit komentářPříspěvek byl automaticky zabalen pro velké množství negativních hlasů.
3.5.2014 10:43:53   92.40.249.xxx 313
Rozbalit komentářPříspěvek byl automaticky zabalen pro velké množství negativních hlasů.
1.5.2014 13:20:36   89.203.220.xxx 2128
Nikdy jsem si od Applu nic nekoupil, ale když jsem si nedávno zkoušel iPad, je to jako den a noc v porovnání s jakýmkoliv Androidem. iOS je zkrátka natolik velká výhoda, že bych o jiném tabletu již ani neuvažoval.
1.5.2014 20:53:05   85.70.75.xxx 54
Zkrátka - iPad byl 1. - všechno ostatní jsou jenom ideové kopie. Jenže iPad nestojí 4000 ale ten nejlevnější "7 kolem 7 tuším a ještě snad výběhový typ.
6.5.2014 07:18:52   85.70.225.xxx 148
Jo, jo, ten omezený iOS je pro některé jedince, oproti Androidu, který nezvládají opravdová výhoda. Ono vůbec všechno, co iOS neumí, je na něm odjakživa výhoda.
1.5.2014 14:06:02   213.192.39.xxx 30
Máte tam 2x uvedeny Dell misto 1x Lenovo a 1x Dell. Navic je graf dost zavadejici, kdyz jako jedinny nezacina 0, tak jako vsechny ostatni.
1.5.2014 16:42:07   89.168.138.xxx 45
Vam ujel vlak, recenzi na tenhle tablet je tu spoustu, dokonce sem si ho i davno vyzkousel.
1.5.2014 18:36:32   178.143.238.xxx 32
Lepsie odporucanie..
Kupit Dell Venue 8/10 Pro s klasickym desktopovym Windowsom 8. S tym sa skutocne uz aj dobre robi.
7.5.2014 11:35:53   83.240.12.xxx 03
Tak to je samozrejme, tohle jsou jinak tablety pro deti na youtube pohadky, nic vic. Ja koupil miix2, protoze ten podelany dell furt neni u nas. Okolo (rakousko, fasisticko) uz je hodne dlouho, ale u nas furt nic .... chvili myslim, ze tu byla ta 32GB verze bez 3G, ale to je na dve veci. Cekam na 64GB 3G. Maji aktivni stylus, obal i specialni BT magnetickou klavesnici. Miix je od cinskeho lenova a ti k tomu nemaji ani zakladni obal, takze jsem se musel spolehnout na cinsky ebay:o)
P.S.: Ono lenovo nejaky obal ma, ale je naprosto k nicemu, zakryva jen displej a je k tomu i tenky (tenci) kapacitni "stylus", ktery nikomu nefunguje:o)))
2.5.2014 14:19:46   94.112.172.xxx 12
By mě zajímalo jak je to s podporou OpenGL a DirectX?
6.5.2014 07:19:47   85.70.225.xxx 31
DirectX na Androidu?
7.5.2014 09:06:48   195.47.14.xxx 01
Asi bych radeji prihodil 1500,- a koupil si Nexus 7. Uz jen kduli LCD ktere je opravdu nekde jinde I kdyz tam zase stoji za prd ze nepodporuje SD. Ted babo rad
4.6.2014 14:23:18   90.183.82.xxx 00
Tablet se mi i moc líbí, šel bych do něj, jen mě mrzí, na něj nedělají luxusní pouzdra třeba jako na Samsung Galaxy Tab http://www.belenty.com/cs/samsung-galaxy-tab-2-7-0-pouzdro-cognac-detail/

Redakce si vyhrazuje právo odstranit neslušné a nevhodné příspěvky. Případné vyhrady na diskuze(zavináč)pctuning.cz

26 čtenářů navrhlo autorovi prémii: 12.2Kč Prémie tohoto článku jsou již uzavřené, děkujeme za váš zájem.
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.