Recenze tabletu Dell Venue 7: lamač srdcí s Androidem 4.3
i Zdroj: PCTuning.cz
Mobilní zařízení Článek Recenze tabletu Dell Venue 7: lamač srdcí s Androidem 4.3

Recenze tabletu Dell Venue 7: lamač srdcí s Androidem 4.3

Marek Vacovský

Marek Vacovský

1. 5. 2014 08:00 16

Seznam kapitol

1. Představení a obsah balení 2. Konstrukce a vzhled 3. Prohlídka systému, hardware, fotoaparát a webkamera 4. Výkon, výdrž a nabíjení 5. Zhodnocení a závěr

V uplynulých dnech se v naší redakci zabydlel 7palcový tablet střední třídy od Dellu, který i přes logo věhlasné společnosti na zádech, překvapí příznivou cenou a celkově velmi zajímavým poměrem ceny a výbavy. Podaří se mu ale nepokazit vynikající první dojmy a ukázat, že i Dell umí vyrobit nejen kvalitní, ale zároveň i cenově dostupný tablet?

Reklama

Ačkoli je u nás Dell nejznámější díky svým notebookům, v nabídce má i několik tabletů, které pořídíde „dokonce“ i v tuzemsku. Ve většině případů se však jedná o dražší tablety s Windows 8.1. My jsme však dostali možnost detailně otestovat model Venue 7 s operačním systémem Android.

Cenově patří překvapivě mezi dostupnější přístroje a jeho hlavním úkolem je tak získat srdce středně náročných zákazníků vyhledávajících dobrou výbavu za přívětivou cenu a co nejlepší poměr cena/výkon. To jak se mu to vlastně daří, si řekneme v dnešní recenzi.

Recenze tabletu Dell Venue 7: lamač srdcí s Androidem 4.3
i Zdroj: PCTuning.cz

Nejdříve se podíváme na to, co vlastně tablet nabízí. Úhlopříčka jeho displeje se zastavila na 7 palcích a to při HD rozlišení (1280 × 800 pixelů) a zobrazovací technologii IPS.

Dell vsází na procesor od Intelu, konkrétně dvoujádrový Intel Atom Z2560 (Clover Trail+) o taktu 1,6 GHz, o kterém si můžete více přečíst v našem dřívějším článku. Procesor pak doplňuje 1 GB paměti RAM a grafický čip PowerVR SGX 544MP (mnoho obchodů a webů uvádí jako grafický čip Intel HD Graphics, což je ovšem mýlka – ten se totiž nachází až v novější generaci Bay Trail tabletů).

Za zmínku pak stojí i to, že tablet je nabízen v 8GB variantě, přičemž jako součást balení dostanete zdarma i 32GB kartu microSDHC (class10).

Recenze tabletu Dell Venue 7: lamač srdcí s Androidem 4.3
i Zdroj: PCTuning.cz

Rovnou se podíváme na to, co všechno v balení najdete. Kromě tabletu to jsou nezbytné manuály, lehce rozměrnější skládací nabíječka a již zmiňované překvapení v podobě paměťové karty, která už byla v našem případě rovnou ve slotu na SD karty.

Velká karta coby příslušenství je nezvyklá, častěji se setkáváme s tím, že výrobci přibalí obyčejná sluchátka, případně i obal, ovšem 32GB microSD karta Kingston (class 10) v hodnotě cca 400 korun je mnohem užitečnější. Chválíme především to, že Dell nešetřil a přibalilená karta je rychlá. Hned v úvodu nás Dell velmi potěšil, neboť užitná hodnota tabletu je o to vyšší i bez dalších investic.

Recenze tabletu Dell Venue 7: lamač srdcí s Androidem 4.3
i Zdroj: PCTuning.cz

Na konci této kapitolky se ještě budeme věnovat tomu, za kolik dokoupíte oficiální příslušenství. Na českém trhu jsou k dispozici dva obaly – levnější obyčejné pouzdro chránící zadní stranu zakoupíte za cca 240 korun a pouzdro se stojánkem a dotykovým perem pak pořídíte za zhruba pět set korun. Nabízí se i náhradní nabíječka, kterou snad nebudete potřebovat, v případě ztráty ji však lze dokoupit opět zhruba za pět stovek.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama