Corsair 70 TKL RGB - kompaktní herní mechanika na cesty
i Zdroj: PCTuning.cz
Hardware Článek Corsair 70 TKL RGB - kompaktní herní mechanika na cesty

Corsair 70 TKL RGB - kompaktní herní mechanika na cesty

Jan Preclík

Jan Preclík

15. 4. 2021 03:00 4

Seznam kapitol

1. Úvod 2. Unboxing a parametry 3. Specialitky klávesnice 4. Software a nastavení 5. Závěr a hodnocení

Corsair přichází s novým modelem z rodiny turnajových herních mechanických klávesnic. Tentokrát se jedná o odlehčenou verzi bez numerického bloku. Kromě poutavého miniaturního designu láká červenými Cherry MX mechanickými spínači a vestavěným čipem s Axon Hyper-Processing technologií.

Reklama

Úvod

Jestli je něčeho v dnešní době na trhu dostatek, tak jsou to právě herní periferie. Člověk na všemožných e-shopech při výběru klávesnic, myší a sluchátek může trávit dlouhé hodiny, jelikož výrobců je na trhu přehršel, každý z nich pak ještě navíc nabízí v daných kategoriích desítky produktů. Následně pak tráví další čas pročítáním všech možných recenzí, aby si byl jist, že utratí peníze tím nejvhodnějším způsobem. Výrobci tak musí dobře přemýšlet, jak své dokonalé výrobky ještě více upgradují, aby si získali pozornost zákazníků.

Jednou takovou novinkou na trhu s čerstvě ukončeným informačním embargem je právě nová klávesnice od Corsairu nesoucí název K70 RGB TKL. Zatímco řada K70 je nyní v prodeji již třetím rokem, další přírůstek do rodiny, který právě spěchá do obchodů, se odlišuje přídomkem TKL. Zkratka TKL znamená Tenkeyless a uživatelům má napovědět, že by na klávesnici jen marně hledali cokoli, co připomíná numpad. Corsair tomuto modelu numpad jednoduše upřel, čímž z ní defakto udělal mobilní zařízení. Ruku na srdce, pařanů, kteří používají numpad, když jim pravá ruka obepíná herní krysu, je beztak minimum. Kláves na bindy zbývá stále dost.

Corsair 70 TKL RGB - kompaktní herní mechanika na cesty
i Zdroj: PCTuning.cz

V případě klávesnic by člověk řekl, že na nich už není co vylepšovat. Stačí vzít hliníkovou konstrukci, osadit jí tradičními německými high-end spínači s dlouhou výdrží, přidat trochu pouťových RGB efektů a herní klávesnice je na světě. Aby ale na trhu mezi stovkami dalších mechanik uspěla, musí za nastavenou cenu nabídnout něco extra.

Těch zajímavých vychytávek přináší model K70 TKL hned několik. Profesionální hráče by měla zaujmout implementace Axon Hyper-Processing technology. Uvniř se skrývá specializovaný SoC čip, který se stará o maximální rychlost odezvy a polling rate klávesnice tak dosahuje až 8000 Hz se scanováním kláves frekvencí 4000 Hz. Jinými slovy je stisk klávesy zaznamenán a propsán na obrazovku počítače během těžce měřitelné čtvrtiny milisekundy.

Corsair 70 TKL RGB - kompaktní herní mechanika na cesty
i Zdroj: PCTuning.cz

Další předností klávesnice je vestavěná 8 MB paměť, která si umí zapamatovat až 50 profilů, mezi kterými lze snadno přepínat pomocí speciální klávesy. Tyto profily jsou aktivní ve chvíli, kdy na připojeném zařízení není nainstalovaný software iCue. Chování klávesnice se navíc dá částečně nastavit i bez doprovodného programu, aspoň ze začátku se ale nevyhnete pročítání manuálu. Ovšem nastavení bez specializovaného programu je spíš nouzovka, všechno lze pohodlně řešit v iCue.

Pojďme si klávesnici rozbalit, abychom omrkli, jaké další vychytávky související s konstrukcí si pro nás výrobce nachystal.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama