belkin-nostromo-n52-prodlouzena-ruka-gamera
Hardware Článek Belkin Nostromo n52: prodloužená ruka gamera

Belkin Nostromo n52: prodloužená ruka gamera

Petr Válek

Petr Válek

20. 7. 2005 01:00 48

Seznam kapitol

1. Úvod 2. Bližší pohled - Tak se ukaž frajere 3. Nastavení, testy a závěr

Když jsem poprvé uviděl dnes testovaný výrobek, byl tehdy ještě zabalen v krabici, první věc která mně napadla byla, že výrobci už vážně dnes neví co na nás zákazníky vymyslet a tak přicházejí s čím dál většími hloupostmi. Na první pohled se i vám může zdát, že jde o další z produktů, který vám zůstane po pár týdnech nadšení zapadlý kdesi ve skříni, věřte mi však, že tomu tak není.

Reklama

Krátce poté co jsem tento výrobek donesl domů, nainstaloval jej a začal používat, pomalu ale jistě se z blbosti začala stávat zajímavá a příjemná věcička na hraní. Pojďte se tedy společně se mnou podívat na specializovaný gamepad firmy Belkin, model Nostromo n52.

Firma Belkin je u nás velkou neznámou, přitom při pohledu na jejich internetové stránky zjistíte, že její produktové portfolio rozhodně není nezajímavé. Ba naopak. Firma se zaměřuje především na doplňkové zboží k počítačům a mobilním telefonům. Vyrábí takové věci jako jsou UPSky, síťové prvky, FireWire a USB huby a PCI karty, brašny pro notebooky a další. Zajímavou kolonkou je položka Gaming a právě jedním z jejího osazenstva, nostromem n52 se dnes budeme zaobírat.

Belkin Nostromo n52

Nostromo padesátdvojka je v portfoliu firmy Belkin jedním že čtyřech herních zařízení, při pohledu na jejich konstrukci a provedení mě docela překvapil jejich nezvyklý design, hlavně u herní myšky. Samotná n52 je druhým modelem podobně konstruovaných gamepadů, prvním byla n50. Dá se tedy předpokládat, že evoluce zapracovala a i přesto, že jsem neměl původní model v ruce, můžu očekávat vyladěný a kvalitní výrobek.

Balení

Nostromo dostanete v u podobně zaměřených produktů průhledné krabici s frajerskými nálepkami "T3 Golden Award" a "PC Upgrade Editors Choice". Tyto nálepky však samy o sobě mnoho neříkají, T3 je sic časopisem známým, přesto jde o časopis kde najdete sice zajímavé věci a věcičky, jsou však ale popsány pouze informativně až na výjimky a n52 zřejmě dostala zmíněný Golden award pro inovaci.

Belkin Nostromo n52: prodloužená ruka gamera
i Zdroj: PCTuning.cz

Kromě samotného gamepadu s kabelem pro připojení do USB (1.1 nebo 2.0) najdete manuál v angličtině, jak už jsme v našich končinách plných nefungujících zákonů zvyklí a CD se softwarem nutným k ovládání a nastavování gamepadu.

Belkin Nostromo n52: prodloužená ruka gamera
i Zdroj: PCTuning.cz

Samotná instalace je bezproblémová a měla by být prvním krokem před připojením USB kabelu gamepadu. Ten se po připojení nainstaluje jako více zařízení.

Belkin Nostromo n52: prodloužená ruka gamera
i Zdroj: PCTuning.cz

Jednak Vám po instalaci v systému figuruje herní zařízení standardu HID, nostromo n52 SpeedPad a kolečko doplňující alternativně kolečko myši. Pak už se můžete vrhnout na nastavení gamepadu. Před samotným nastavováním se ale pojďme podívat na produkt samotný.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama