Nová technologie výroby čipů pomůže zrychlit internet
autor: Helmich Jiří , publikováno 23.11.2010

Nová technologie výroby čipů pomůže zrychlit internet Sítím umožní držet krok s obrovským nárůstem uživatelů a zařízení připojených k internetu.

Společnost IBM (NYSE: IBM) představila novou výrobní technologii vyspělých polovodičových čipů, která umožní zvládat záplavu dat generovaných neustále rostoucím počtem přístrojů připojených k internetu. Jedinečná výrobní technologie Cu-32 Custom Logic, navržená divizí IBM Research, výrazně zvyšuje paměťovou kapacitu a rychlost práce čipů používaných v optických a bezdrátových sítích, ve směrovačích a přepínačích.

Systémy s čipy vyrobenými technologií Cu-32 umožní například:

• provoz infrastruktury pro mobilní telefony, která dokáže přenést roční objem textových zpráv (šest bilionů po celém světě za rok 2010) za necelých deset sekund;
  • stažení celovečerního filmu do chytrého telefonu za necelých deset sekund a jeho HD verze za necelou minutu;
  • směrovači přenést všechny dosud natočené filmy za necelou minutu.

Počet uživatelů internetu se za posledních pět let zdvojnásobil na dvě miliardy lidí připojených v roce 2010. K internetu se nyní připojují chytré telefony, herní konzole, digitální televize, přijímače GPS a přehrávače MP3. S postupující digitalizací, propojováním a monitorováním světové infrastruktury také internet využívá obrovské množství senzorů například k přenosu dat o silničním provozu, spotřebě energie v budovách nebo zdraví novorozenců. Výrobci komunikační infrastruktury budou potřebovat průlomové polovodičové technologie jako Cu-32, aby drželi krok s poptávkou po zabezpečení, ukládání a přenosu neustále se zvyšujícího webového provozu.

Více informací o technologii Cu-32 a divizi IBM Microelectronics naleznete zde: http://www.ibm.com/chips/

Tagy: tisková zpráva  tiskovka  internet  čipy  sítě  ibm