dalsi-salva-2-5-ssd-tentokrat-od-crucial
Novinka Další salva 2,5" SSD - tentokrát od Crucial

Další salva 2,5" SSD - tentokrát od Crucial

Filip Eckstein

Filip Eckstein

3. 1. 2008 00:00 5

Společnost Crucial se pouští do bitvy na poli dnešních solid-state disků. Jejich 2,5 palcové modely přijdou na trh již v první čtvrtině letošního roku.

Reklama

Klasické "mechanické" disky již započínají svojí nekonečnou cestu do věčných lovišť. Ano, i takhle by mohla vypadat invaze dnes stále populárnějších SSD. Někteří analytici dokonce předvídají, že do několika let zcela ovládnou trh, což vzhledem k jejich vlastnostem (absence mechanických částí, vyšší rychlost, kompaktnost) není zase až tak moc k podivu. Své nejvýkonnější hi-endové sestavy jimi osazuje dokonce i známá počítačová společnost Alienware, za což si také koncový uživatel tučně připlatí. Dost už ale povídání, pojďme se podívat, jakými vlastnostmi budou SSD z dílem Crucial disponovat.

Jednat se bude o dva modely - CT32GBFAA0 a CT64GBFAA0. Dostupné budou v kapacitách 32GB a 64GB. Co se týká jejich rychlosti, čtení budou zvládat v hodnotách pohybující se kolem 100MB/s, zatímco zápis by měl lehce převyšovat hranici 60MB/s. Komunikovat s počítačem budou skrze rozhraní SATA 3.0. Ačkoliv se jedná o 2,5 palcové verze, jejich váha není (naštěstí) nijak vysoká (82g), což je příznivé zejména pro majitele přenosných počítačů. A ještě jedna zajímavost na závěr, podle společnosti Crucial jsou jejich SSD schopny vydržet nárazy o velikosti 1500G/0,5ms. Cena je prozatím neznámá.

Zdroj: TechConnect Magazine

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama