s-1gb-getecky-se-trha-pytel
Novinka S 1GB "Gétéčky" se trhá pytel

S 1GB "Gétéčky" se trhá pytel

Michal Kleman

Michal Kleman

22. 12. 2007 00:00 14

Konečně máme volno a tak se nebudeme zatěžovat ničím zvlášt obtížným. V této novince vám předvedu nové derivace karet GeForce 8800GT s jedním gigabajtem paměti.

Reklama

Začneme s velmi známou firmou - MSI. Karta NVIDIA GeForce 8800GT vybavená 1GB GDDR3 paměti v podání této společnost dostane chladič silnějšího modelu "GTS". To ovšem znamená, že pokud toužíte po této kartě a MSI je vámi preferovaná firma, budete muset obětovat jeden slot pod PEG portem. Můžeme však předpokládat, že tento chladič bude tišší, nežli referenční.

S 1GB "Gétéčky" se trhá pytel
i Zdroj: PCTuning.cz

Pokračujme u nás neznámým výrobcem VVIKOO, který vyrábí tuto kartu ve spolupráci s firmou Zalman. Na zvláštním fialovém PCB najdeme velké množství mědi a velký ventilátor. Důležitou roli také jistě sehrají čtyři heat-pipe trubičky. Výrobce se chlubí, že s tímto chlazením spadne teplota čipu přibližně o třetinu, takty však zůstávají referenční.

S 1GB "Gétéčky" se trhá pytel
i Zdroj: PCTuning.cz

Třetí, a pro mnohé nejzajímavější, kartu představí společnost Sparkle. Jde o model na referenčních taktech s běžným vybavením. Co však zaujme nejvíce je pasivní chlazení, které jsme mimojiné mohli vidět i u 512MB modelu tohoto výrobce. Takty samozřejmě nebudou zvýšené, ale ani snížené, jako můžeme potkat u pasivních řešení některých karet. Pro kvalitní odvod tepla bude samozřejmě potřeba dobře větranou skříň.

S 1GB "Gétéčky" se trhá pytel
i Zdroj: PCTuning.cz

O třech modelech karet GeForce 8800GT 1GB jste již mohli číst (konkrétně o dvojici Gainwardu a jednoho kusu firmy Asus). Jěště jednou bych chtěl upozornit případné zájemce (kteří nejsou moc zběhlí v počítačích...), ať nejásají. Zřejmě se nejedná o trhače "Ultry" za malý peníz, je dost pravděpodobné, že větší paměť zvedne výkon této karty pouze o několik málo procent. Pokud nevíte přesně co činíte, určitě si počkejte na testy a "nehrňte se do eshopů." Stovky korun co zaplatíte navíc se vám nemusí tolik oplatit...

Podle Tech Connect Magazine

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama