sp1-odstrani-rezim-omezene-funkcnosti
Novinka SP1 odstraní režim omezené funkčnosti

SP1 odstraní režim omezené funkčnosti

Zdeněk Šarman

Zdeněk Šarman

5. 12. 2007 00:00 13

S příchodem Service Packu 1 pro Windows Vista bude nahrazen režim omezené funkčnosti pro pirátské kopie.

Reklama

Do režimu omezené funkčnosti se uživatel v současné době může dostat, pokud v době 30 dnů od instalace svůj systém Windows Vista neaktivuje, nebo pokud je již jednou aktivovaný systém vyhodnocen jako nelegální. Pokud se uživatel do režimu omezené funkčnosti dostane, až do opětovné aktivace jsou omezeny některé součásti systému a maximální doba jeho používání je omezena na jednu hodinu. Poté se uživatel musí odhlásit a znovu přihlásit.

SP1 odstraní režim omezené funkčnosti
i Zdroj: PCTuning.cz

S nadcházejícím příchodem Service Packu 1 bude ale režim omezené funkčnosti nahrazen novou funkcí, která, jak tvrdí zástupci Microsoftu, pouze sníží uživatelskou přívětivost systému. Plná funkčnost systému sice zůstane zachována, ale uživatel bude opakovaně upozorňován na nelegálnost a to pomocí vyskakujících textových bublin s informacemi, proč tato situace nastala a jak ji řešit. Kromě samotného vyskakování bublin bude také docházet ke změně pozadí na černou barvu.

Microsoft tento nový systém představuje jako vstřícný krok k uživatelům, kteří v režimu omezené funkčnosti např. ztratili přístup k šifrovaným datům na pevném disku. Druhým důvodem mohou pravděpodobně být i problémy, které se vyskytli při ověření pravosti, kdy pravý systém byl vyhodnocen jako nelegální. I když Microsoft chybu promptně opravil, jakékoliv její opakování by legální uživatele jistě nepotěšilo.

Zdroj: BetaNews

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama