plna-verze-windows-live
Novinka Plná verze Windows Live

Plná verze Windows Live

Zdeněk Šarman

Zdeněk Šarman

8. 11. 2007 00:00 2

Microsoft uvolnil plnou verzi svého balíčku služeb a aplikací Windows Live.

Reklama

Windows Live není ničím jiným než souborem různých aplikací a služeb, které jsou soustředěny na jednom místě a v jednom softwarovém balíčku, a po dlouhé době se dostal z fáze beta verze.

Asi nejpoužívanější aplikací je a bude Windows Live Mail, který umožňuje spravování více e-mailových účtů z jednoho místa. Podporovány jsou například účty služeb Gmail a Yahoo!.

Plná verze Windows Live
i Zdroj: PCTuning.cz

Windows Live Photo Gallery umožňuje jednoduchý import fotografií přímo z digitálního fotoaparátu bez nutnosti instalovat jakýkoliv další software. Pomocí této aplikace je možné fotografie publikovat na službě Windows Live Space a Microsoft tvrdí, že k tomu stačí pouze dvakrát kliknout myší. Kromě toho je možné fotografie pojmenovat, editovat a vytvářet z nich prezentace.

Pro ty, kdo rádi blogují, je určena služba Windows Live Writer. Ta umožňuje publikování obsahu na mnoha blogovacích stránkách, jako například Windows Live Spaces, SharePoint, Wordpress, Blogger a dalších. Samozřejmostí je i přidávání fotografií, videa, map. Vlastní blog je možno psát jak v režimu online, tak offline a potom je pouze zveřejnit.

Plná verze Windows Live
i Zdroj: PCTuning.cz

Windows Live Toolbar je aplikací podobnou toolbarům např. od serverů Google nebo Yahoo! s možností změny jednotlivých tlačítek a možností přímého vyhledávání z toolbaru.

Pro bezpečnější surfování po internetu je určena služba Windows Live OneCare, která v reálném čase filtruje obsah serverů, který by mohl být nebezpečný zejména pro děti.

Plná verze Windows Live
i Zdroj: PCTuning.cz

Poslední službou je Windows Live Messenger, která slouží pro online komunikaci s přáteli.

Další služby, jako například Windows Live Calendar, jsou stále ve fázi beta verze a tak je jasné, že balíček se bude stále rozšiřovat o nové komponenty. Všechny služby je možno využívat bezplatně a aplikace lze bezplatně stáhnout zde.

Zdroj: DailyTech

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama