gddr5-na-obzoru
Novinka GDDR5 na obzoru

GDDR5 na obzoru

Michal Kleman

Michal Kleman

1. 11. 2007 01:00 2

Grafické paměti GDDR4 jsou dosti drahé na výrobu, proto se s nimi setkáte jen na nejdražších a nejvýkonějších kartách. Jejich výroba je nevýhodná, složitá a produkty s tímto typem pamětí bychom mohli spočítat na prstech jedné ruky. Qimonda již začala vyvážet GDDR5 čipy.

Reklama

O tom, že Qimonda hodlá přeskočit masovou výrobu GDDR4 pamětí jsme vám psali již v červnu. Tyto paměti jsou extrémně drahé na výrobu a nedají se nazvat plnohodnotným nástupcem dnes nejužívanějších pamětí standardu GDDR3, který pronikl i mezi střední třídu a low-end. GDDR5 má být tedy přímým nástupcem tohoto typu čipů. Počínaje dnešem začal tento velký výrobce distribuovat 512Mb vzorky velkým výrobcům.

"Jsme velmi potěšeni, že zrovna naše společnost může jako první vyvážet tento typ pamětí mezi velké výrobce. Považujeme to za důležitý krok k zajištění masových dodávek GDDR5 pamětí na trh", řekl Robert Feurle, vice president oddělení grafických pamětí Qimondy.

Nové GDDR5 paměti mají mít až dvojnásobnou teoretickou propustnost oproti GDDR3 a budou obsahovat technologie na snížení energetické náročnosti. Těchto čipů se dočkáme ze začátku především v high-endových grafických kartách a následně herních konzolích, popřípadně i televizích s vysokým rozlišením. První produkty s GDDR5 pamětmi můžeme očekávat v průběhu roku 2008.

Podle VR-Zone

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama