detaily-o-grafickem-jadru-r670-odhaleny
Novinka Detaily o grafickém jádru R670 odhaleny

Detaily o grafickém jádru R670 odhaleny

Z. Obermaier

Z. Obermaier

30. 9. 2007 00:00 18

Dva měsíce před oficiálním uvedením unikly na veřejnost oficiální specifikace příští generace grafických čipů.

Reklama

Včera se na jedné čínské stránce objevil obrázek, který pochází z oficiálního tajného dokumentu AMD. Je na něm představeno vše klíčové pro nástupce grafického jádra R600. Karty s R670 se objeví na trhu až ke konci listopadu, ale co budou umět si povíme již dnes.

Detaily o grafickém jádru R670 odhaleny
i Zdroj: PCTuning.cz

Jádro bude vyráběno 55nm procesem - a bude mít proto mnohem nižší spotřebu než stávající R600. To znamená že jej nebude nutné tolik chladit a chladiče budou malé a tiché. Informace o 320 Stream procesorech na jedno jádro, dává tušit že se objeví karty s více jádry na jednom PCB - což by mohlo být hodně zajímavé.

Specifikace je také slušná - Direct X 10.1, Shader Model 4.1, vyšší přesnost výpočtů a mnohem lepší výkon. Karta bude samozřejmě podporovat CrossFire s více než dvěma kartami, bude mít HDCP spolu s HDMI výstupem a bude plně podporovat PCI Express 2.0 - který nabízí pouze Intel X38 Express čipset.

Detaily o grafickém jádru R670 odhaleny
i Zdroj: PCTuning.cz

Karty by měly obsahovat UVD čip a hlavně rozhraní DisplayPort - které ale karta na obrázku nemá. AMD nás ale ujišťuje že finální produkt jej bude mít určitě. Specifikace zní velmi dobře, pokud bude vše splněno (hlavně nižší spotřeba) bude tento produkt jistě velice zajímavý.

PS. Upraven odkaz, vypadlo z něj prve "e" a vedl na nějaké zcela odlišné stránky ... :)

zdroj: www.expreview.com

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama