power-color-vyda-kartu-radeon-hd2600x2
Novinka Power Color vydá kartu Radeon HD2600X2

Power Color vydá kartu Radeon HD2600X2

Michal Kleman

Michal Kleman

18. 9. 2007 00:00 6

Power Color bude další firma, která představí duální kartu s dvěmi grafickými jádry od ATI. Pojďme si tedy představit Power Color Radeon HD2600X2.

Reklama

Dnes je tomu přesně čtrnáct dní, co jsme vám představili duální karty v podání firem GeCube a Sapphire. Nyní si ukážeme dalšího zástupce karet s dvěmi grafickými čipy na jednom PCB. Jádra duálního Radeonu HD2600XT v podání Power Coloru budou taktována na 800MHz a každé bude mít k dispozici 256MB grafické paměti typu GDDR3 o taktu 1400MHz. Šířka paměťové sběrnice bude běžných 128bitů. Karta má čtyři DVI výstupy, jeden TV výstup a nativně podporuje HDMI. Na kartě je také přítomen Crossfire můstek.

Power Color vydá kartu Radeon HD2600X2
i Zdroj: PCTuning.cz

Užitečnost duálních karet je pochybná již dlouho, o to víc v době, kdy má vyjít ATI Radeon HD2900Pro, který se bude pohybovat v podobné cenové relaci. Tyto karty měly být, dle mého názoru, na trhu v době, kdy ATI neměla v cenové kategorii okolo pěti tisíc korun žádného hráče. Můžeme předpokládat, že se duální řešení znovu neuchytí a propadne jako předchozí generace.

Podle Tech Connect Magazine

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama