agiea-vydava-physx-pro-notebooky
Novinka Agiea vydává PhysX pro notebooky

Agiea vydává PhysX pro notebooky

Lukáš Fiala

Lukáš Fiala

23. 8. 2007 00:00 34

Fyzikální akcelerátor Ageia PhysX je podle některých jedním z největších propadáků posledních let. I přes jeho slabé rozšíření v desktopu však Ageia expanduje do mobilního segmentu.

Reklama

Ageia novinku nazývá PhysX 100M a notebookový akcelerátor se od svého desktopového sourozence liší několika technologiemi pro úsporu elektrické energie. Díky tomu prý spotřeba při zátěži nepřekročí 10W, při nečinnosti se čip v zájmu nižší spotřeby podtaktuje a podvoltuje.

PhysX 100M je již dostupný výrobcům počítačů, a to ve verzích pro sběrnice PCI a PCI Express. A rozhodně se nedá říci, že by o něj nebyl zájem - firma jménem Medion již oznámila, že chystá laptop Medion PhysX Gaming PC Sys. 6539, který, jak již název napovídá, používá fyzikální akcelerátor od Ageiy.

V současné době jsou hry podporující akceleraci fyziky přes PhysX ojedinělými případy. Ageia ale na svou stranu získala Epic Software a protože jeho Unreal Engine 3 si licencovalo mnoho dalších vývojářů, možná se PhysX konečně dočká nějakého rozumného využití. A možná také ne, protože Ageia nabízí také SDK (software development kit) pro implementaci akcelerace fyziky, pro kterou ale přítomnost PhysXu v systému není nutností.

Zdroj: Clubic

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama