maly-velky-gadget-prehled-15-2007
Novinka Malý velký gadget přehled (15/2007)

Malý velký gadget přehled (15/2007)

Zdeněk Šarman

Zdeněk Šarman

12. 8. 2007 00:00 3

Dalšlí víkend a s ním i další pravidelný přehled gadget, tentokrát s číslem 15, je tady.

Reklama

Wireless R2-D2 webcamera – bezdrátová webkamera s dálkovým ovládáním pro fanoušky Hvězdných válek

K 30. výročí vydání prvního filmu ze ságy Hvězdných válek si společnost Hammacher Schlemmer připravila pro všechny fanoušky opravdu zajímavou věcičku. Jedná se o dálkově ovládanou, bezdrátovou webkameru ve tvaru populárního robota R2-D2 s rozlišením 628 x 528 pixelů, která je kromě jiného vybavená i funkcí zoom a mikrofonem. R2-D2 se pohybuje do 4 stran, dokáže se otočit o 360° a díky zabudovanému čidlu dokáže rozpoznat okraj stolu a zastavit se, zatímco vydává varovný signál. Dálkové ovládání, které je také stylově provedeno jako replika světelného meče, v sobě skrývá kromě své hlavní funkce i Skype telefon. Jste-li fanoušci Hvězdných válek, připravte se, že vás R2-D2 přijde na $350 (asi 7.200,- Kč).

Malý velký gadget přehled (15/2007)
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: Newlaunches.com

USB/FireWire hub – medúza na stole

Nápad designéra jménem Ora-Ito jistě zaujme každého, kdo se k jeho novému dílu jen přiblíží. Jeho USB/FireWire HUB je ve tvaru bílé koule, ze které vyčuhuje celkem osm přizpůsobitelných kabelů, z kterých čtyři jsou určeny pro zařízení s rozhraním USB 2.0 a dva pro zařízení s rozhraním FireWire 400. Díky různým koncovkám kabelů si uživatel vybere, jakou konfiguraci připojení zrovna potřebuje. Poslední dva zbývající kabely nesou malý větráček pro horké letní dny a lampičku pro dlouhé bezesné noci. HUB bude na trhu koncem tohoto měsíce, bude spolupracovat s počítači PC a Mac a jeho cena je stanovena na $95 (asi 1.950,- Kč).

Malý velký gadget přehled (15/2007)
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: Newlaunches.com

Street Mouse VOIP – netradičně-designovaná myš s možností VOIP

Komu se nelíbí tradiční design počítačových myší, může sáhnout po Street Mouse VOIP, myšce ve tvaru auta s integrovaným mikrofonem, ke které lze připojit i sluchátka a užívat si tak hlasové komunikace přes internet. Myška je optická, zvládá rozlišení 800 dpi a je vybavena dvěma tlačítky a kolečkem. Zadní světla jsou podsvícená a přední jsou vybavena dokonce LED osvětlením. Myška spolupracuje se Skypem, připojuje se přes USB nebo PS2 port, pro které má speciální redukce a je k dispozici ve stříbrné a třešňové barvě. Její cena je £21,95 (asi 900,- Kč).

Malý velký gadget přehled (15/2007)
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: Gizoo

Advantek Networks ABT-SPK-A8 – multifunkční bluetooth reproduktory

Pokud nejste zastánci mnoha jednotlivých zařízení a raději máte všechno pěkně pohromadě, mohly by právě vás oslovit bluetooth reproduktory, které v sobě současně kombinují i možnost fungování jako bluetooth handsfree. V případě příchozího hovoru je hudba automaticky vypnuta. Kromě toho lze reproduktory díky jejich kompatibilitě se Skypem, MSN a Yahoo Messenegerem využít i k hlasové komunikaci přes internet. Reproduktory disponují i technologií pro snížení ozvěny zvuku a dají se připevnit na zrcátko v autě. Pokud o ně máte zájem, přichystejte si $99 (asi 2.050,- Kč).

Malý velký gadget přehled (15/2007)
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: Chip Chick

USB Mini Battery – extra šťáva na cestách

Pokud často cestujete a dochází vám baterie v mobilním telefonu, fotoaparátu, PDA, MP3 přehrávači apod. je právě pro vás určena USB Mini Baterry od společnosti Brando. Tento akumulátor umožňuje napájení celé řady přístrojů, jednoduše se používá a je lehký. K jeho nabití vám postačí pouze miniUSB port a poté už můžete vesele napájet jakékoliv zařízení, která se připojuje přes USB rozhraní. Li-ion akumulátor má kapacitu celých 2200mAh a jeho cena je $36 (asi 750,- Kč).

Malý velký gadget přehled (15/2007)
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: Brando

Narazíte-li na gadget o němž si myslíte, že by neměl v příštím přehledu chybět, pak pište na mail eckstein(zavináč)pctuning.cz. Možná se právě ten váš objeví v příštím vydání přehledu.
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama