tydenni-prehled-recenzi-a-megatestu-17-2007
Novinka Týdenní přehled recenzí a megatestů (17/2007)

Týdenní přehled recenzí a megatestů (17/2007)

Lukáš Fiala

Lukáš Fiala

4. 8. 2007 00:00 3

Po týdnu se opět setkáváme u pravidelného přehledu nejzajímavějších článků, které vyšly na zahraničních magazínech.

Reklama

Server OverclockersClub testoval dvě low-endové grafické karty s čipy ATi: Radeon HD2400Pro v provedení PowerColoru a Radeon HD2400XT z dílen Sapphire. Jakou užitnou hodnotu tyto karty nabízejí za své nízké ceny?

Ze druhé strany barikády tu máme test pasivně chlazené GeForce 8600GTS od ASUSu, který vypracoval server EliteBastards. Jak si velký heatsink poradí s mainstreamovou kartou?

Uplynulý týden byl bohatý na testy základních desek. Server Tom's Hardware Guide porovnával microATX desky tří výrobců s čipsetem Intel G33. Jednou z desek v testu je ECS G33T-M, které se v samostatné recenzi věnoval magazín t-break. A server OverclockersClub přinesl recenzi další desky od Elitegroup Computer Systems, tentokrát modelu AMD690GM-M2 s čipsetem AMD 690G.

V low-endových čipsetech nVidie pro AMD se jen tak někdo nevyzná a nVidia co nevidět vypustí na trh další pětistovkovou nForce - nForce 560. Tento severní můstek je nástupcem nForce 550 a míří do low-endu. Server Anandtech přinesl recenzi první desky s tímto čipsetem: Biostar TF560 A2+.

Gigabyte GA-P35C-DS3R je základní deska s čipsetem Intel P35, která nese sloty jak pro DDR2, tak DDR3 a díky ní je budoucí upgrade hračka. Test tohoto motherboardu naleznete na serveru X-bit labs.

Maximální kapacita, nebo maximální rychlost? Pokud řešíte toto dilema s notebookovým diskem, možná vám s výběrem poradí článek serveru Tom's Hardware Guide, který porovnával 160GB disk od Fujitsu se 7200 ot./min proti disku od Samsungu s kapacitou 250GB a 5400 ot./min v různých aspektech.

Tento týden vypustil Corsair na trh nové zdroje. 450W variantu recenzovaly servery PC Perspective a DriverHeaven.

Dnešní Přehled uzavřeme skutečným megatestem - kdy jindy se totiž sejde 12 barevných laserových tiskáren v jednom testu? Zařízení značek Dell, HP, Lexmark, Konica Minolta, OKI a Samsung si vzal na mušku server Tom's Hardware Guide.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama