potvrzeno-tsmc-bude-vyrabet-procesory
Novinka Potvrzeno: TSMC bude vyrábět procesory!

Potvrzeno: TSMC bude vyrábět procesory!

Lukáš Fiala

Lukáš Fiala

28. 7. 2007 00:00

Největší nezávislá výrobna mikročipů na světě ve čtvrtek oznámila, že se vrhne na výrobu procesorů.

Reklama

Již nějakou dobu kolují internetem spekulace, že TSMC bude vyrábět procesory pro AMD nebo že už je dokonce vyrábí. Ať už je to tak či onak, nyní víme s jistotou, že TSMC bude vyrábět procesory. Generální ředitel Taiwan Semiconductor Manufacturing Company, Rick Tsai, prohlásil, že zatím je TSMC ve fázi investic a jednání se zákazníky a že výsledky budou vidět až ve druhé polovině roku 2008.

Procesory, které TSMC začne příští rok vyrábět, budou používat 45nm postup a prý budou zpočátku mířeny do levných PC. Tsai ale zdůraznil, že technologie nutné pro výrobu procesorů jsou náročnější než to, s čím TSMC běžně pracuje a proto bude potřeba do vývoje nalít více peněz.

O výrobu procesorů u TSMC by teoreticky mohlo mít zájem více společností (například Sony uvažuje o outsourcingu výroby Cellu, až nastane správný čas ho přepracovat pro 45nm výrobu), ale zmínka o levných PC směřuje dosti jasně na AMD. Analytici předpokládají, že TSMC bude pro AMD vyrábět procesory řady Fusion. Jelikož je ale vydání Fusionu plánováno na horizont let 2009-2010, je možné, že TSMC vypomůže AMD ještě s jinými procesory.

Zdroj: X-bit labs

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama