allofmp3-com-uzavren-ale-nastupce-je-na-obzoru
Novinka Allofmp3.com uzavřen, ale nástupce je na obzoru

Allofmp3.com uzavřen, ale nástupce je na obzoru

Zdeněk Šarman

Zdeněk Šarman

3. 7. 2007 00:00 2

Kontroverzní ruský web allofmp3.com byl uzavřen, aby byl vzápětí nahrazen webem mp3Sparks.com.

Reklama

Ruský server allofmp3.com se proslavil prodejem MP3 skladeb, přičemž jejich cena se pohybovala ve zlomcích ceny jiných serverů. Allofmp3.com se tak stal po iTunes druhým největším prodejcem hudby na internetu a často se tak stával terčem žalob velkých nahrávacích společností.

Společnost MediaServices, která server provozovala, stále tvrdí, že podle ruských zákonů byl web legální. K tomu mělo sloužit zejména upozornění uživatelům, kteří sídlí mimo Rusko a vztahuje se tak na ně jiný právní režim.

Allofmp3.com uzavřen, ale nástupce je na obzoru
i Zdroj: PCTuning.cz

Jiný názor má ale John Kennedy, prezident IFPI (International Federation of the Phonographic Industries). Ten tvrdí, že allofmp3.com porušoval jak ruské, tak mezinárodní zákony.

Zatím není jasné, zda uzavření allofmp3.com má na svědomí samotná společnost MediaServices nebo ruská vláda, které byla za svou netečnost v souvislosti s allofmp3.com často kritizována. Uživatelé serveru si ale zoufat nemusí. Uzavření webu allofmp3.com vedlo pouze k otevření nového webu mp3Sparks.com, jehož obsah je prakticky stejný.

Zdroj: BBC NEWS

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama