tydenni-prehled-recenzi-a-megatestu-12-2007
Novinka Týdenní přehled recenzí a megatestů (12/2007)

Týdenní přehled recenzí a megatestů (12/2007)

Lukáš Fiala

Lukáš Fiala

23. 6. 2007 00:00

Opět tu máme víkend a tentokrát vyšla řada na mě, takže se spolu pojďme podívat na nejzajímavější testy a recenze uplynulého týdne.

Reklama

O GeForce 8600 platí, že co výrobce, to jiné provedení, ať už jsou to rozdíly v chlazení nebo frekvencích. Jakou kartu z této džungle si vybrat, zjišťoval server Neoseeker.

Server Tom's Hardware Guide sestavil přehled grafických karet, které mají ve své třídě nejlepší poměr cena/výkon. A to hezky od low-endu po high-end.

XFX GeForce 8800 Ultra Extreme je bezesporu jedním z nejrychlejších grafických akcelerátorů s čipem nVidia. Jak si karta vede v plejádě testů a her se můžete sami přesvědčit na serveru X-bit labs.

Přejdeme k základním deskám. Server Anandtech zjišťoval, jak si vede ASUS P5K3 Deluxe s čerstvě vydanou betaverzí BIOSu. Variantu s podporou pamětí DDR2, ASUS P5K Deluxe, ve své recenzi podrobně prozkoumal server X-bit labs.

ASUS P5W DH Deluxe. Svého času to byla první základní deska na trhu, která podporovala procesory Core 2 Duo. Krátce nato ji sice zastínily desky s čipsety P965, avšak tato deska s čipsetem i975X má stále co nabídnout. Alespoň podle recenze belgického serveru MadShrimps.

  

A teď něco ze druhé strany barikády: server DriverHeaven dvě desky s čipetem AMD 690G, MSI K9AGM2 a Sapphire Pure Innovation HDMI.

O technologii Intel Turbo Memory jste pravděpodobně již slyšeli. Pokud ano, pak jste možná pochybovali, zdali to vůbec funguje. Redaktoři serveru Anandtech měli ty samé pochybnosti, a tak se rozhodli to vyzkoušet.

Server Tom's Hardware Guide si dal za úkol sestavit počítač s rozpočtem 300 dolarů a rozběhnout na něm Windows Vista. Jaké komponenty redaktoři vybrali a jak se výsledné dvě sestavy (platformy AMD a Intel) povedly, můžete zjistit v jejich článku. Ten samý magazín také začal sérii článků o sestavování PC s rozpočtem. V prvním díle je tento rozpočet $550.

Dnešní Přehled zakončíme recenzí chladiče Thermalright Ultra-90, který si poradí s procesory Intel i AMD, s některými i pasivně. Článek naleznete na serveru FrostyTech.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama