hudba-pres-p2p-legalne
Novinka Hudba přes P2P legálně?

Hudba přes P2P legálně?

Filip Eckstein

Filip Eckstein

28. 4. 2007 00:00 2

Společnost Intent MediaWorks umožní uživatelům jejich P2P klientů neomezeně stahovat hudbu bez jakýchkoliv poplatků.

Reklama

Zní to neuvěřitelně, ale je to pravda. Ani ne tři roky stará společnost Intent MediaWorks umožní uživatelům P2P klientů FrostWire, Limewire a Shareaza neomezeně stahovat digitální hudbu s nulovými poplatky a bez nutnosti složitější registrace. Pochopitelně s takovou štědrostí by se málokdo uživil. Společnost Intent MediaWorks má tedy jednu prostou podmínku. Ve chvíli, kdy začnete stahovat Vámi vybranou skladbu, otevře se Vám reklama ve tvaru animovaného obrázku nebo dokonce videa, kterou jste povinni během stahování shlédnout. Tím si vlastně stáhnete vybranou skladbu "za odměnu", a to legálně z právního i morálního hlediska.

Hudba přes P2P legálně?
i Zdroj: PCTuning.cz

Avšak tím Vaše "platba" nekončí. Intent MediaWorks provedla rozsáhlý průzkum toho, jak reklamu vložit přímo do samotných písniček resp. jiných stažených multimedialních souborů pořízeny právě jejich P2P klienty. Během přehrávání by Vám tedy měly vyskakovat různé pop-up reklamy apod., což už ovšem málokdo vydrží - konkrétně já asi ne. "Lidé se jen chtějí k hudbě dostat co nejjednodušeji to půjde," řekl Les Ottolenghi, prezident společnosti MediaWorks. Podle studie snese "vtíravou" reklamu na 60% uživatelů.

Ovšem jak moc se nový způsob neomezeného stahování hudby "zadarmo" (zadarmo z hlediska financí, ne už tak vašeho duševního zdraví) uchytí, ukáže až čas...

Zdroj: AfterDawn

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama