sony-a-sandisk-uvadeji-nove-sxs-pameti
Novinka Sony a SanDisk uvádějí nové SxS paměti

Sony a SanDisk uvádějí nové SxS paměti

Filip Eckstein

Filip Eckstein

18. 4. 2007 00:00

Společnost SanDisk a Sony společně uvedou na trh nové vysokorychlostní paměti flash. Trochu si je tedy teď prohlédneme...

Reklama

Novou technologii SxS paměťových karet vyvvinula společnost SanDisk ve spolupráci se Sony. Podle nejčerstvějších informací by měla nová technologie flash nahradit současné "pomalé" paměťové karty, které používá většina současných HD videokamer. Avšak jejich kapacita zatím není nejvyšší, 16GB profesionálního videa totiž není nic moc. Obě společnosti ale slibují, že paměti budou do měsíce po vydání dostupné ve více než 2x větší kapacitě, což všechny zájemce zajisté potěší. Ovšem tady ani tolik nejde o jejich kapacitu (u které by zvýšení nemělo být problém), jakožto o jejich vysokou rychlost.

Tisková zpráva uvedla, že paměti by měly být historicky prvními na světě, jež využívají rozhraní PCI Express. Výrobcem uvedené přenosová rychlost nových pamětí je totiž 800Mbit za sekundu, což je opravdu slušné. Rozměry jsou narozdíl od současných XDCAM EX karet (používají se v profesionálních videokamerách) asi poloviční - konkrétně tedy 34x5x75 mm.

Nové SxS paměti by měly být na trhu před konem letošního roku.

Zdroj: Fudzilla, DC Views

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama