playstation-3-bude-upscalovat-dvd-filmy
Novinka Playstation 3 bude upscalovat DVD filmy

Playstation 3 bude upscalovat DVD filmy

Lukáš Fiala

Lukáš Fiala

5. 3. 2007 00:00 11

Přestože PS3 nemá specializovaný čip pro upscaling, bude konzole schopna přepočítávat obraz DVD filmů do vyššího rozlišení.

Reklama

Konkurence Playstationu 3 v podobě microsoftího Xboxu 360 má samostatný hardware scaler pro DVD filmy, ale aby fungoval, musí být televizor připojen VGA kabelem. Playstation 3 zatím upscaling neumí, ale Sony na jeho zprovoznění pracuje. Phil Harrison v rozhovoru pro Newsweek řekl, že sice neví, kdy upscaling bude, ale že určitě bude.

Upscaling znamená, že obraz v rozlišení 480p nebo 540p je přepočítán do rozlišení 720p, 1080p nebo 1080i, čímž je docíleno lepší kvality obrazu, postřehnutelné zejména na plazmových a LCD televizorech. Podle nedávného průzkumu serveru TGDaily je dražší DVD přehrávač s upscalerem poměrně zajímavou alternativou k Blu-ray nebo HD DVD, tvořící jakýsi střední proud mezi superlevnými DVD přehrávači a drahými přehrávači s modrým laserem.

Vzhledem k tomu, že ve verzích Playstationu 3 pro Evropu, Blízký Východ, Afriku a Austrálii Sony vypustilo hardware z PS2 a tyto konzole budou starší hry softwarově emulovat, se nabízí možnost, že by upscaling fungoval nejen pro filmy na DVD, ale také pro hry pro PSOne a PS2. Alespoň by to omlouvalo nižší počet starších her, které PS3 bez Emotion Engine a Graphics Synthesizeru rozjedou. Ale nepředbíhejme - přeci jen, nejdříve musí Sony vůbec nějaký upscaling zprovoznit.

Více bychom se měli dozvědět ve středu, kdy bude Phil Harrison řečnit na Game Developer Conference.

Zdroj: DailyTech

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama