gps-v-botach-a-vase-dite-se-neztrati
Novinka GPS v botách: a vaše dítě se neztratí

GPS v botách: a vaše dítě se neztratí

Stančík Martin

Stančík Martin

14. 2. 2007 00:00 15

Američan Isaac Daniel představil boty s integrovaným GPS. Nyní už se opravdu neztratíte...

Reklama

Přál by si, aby měl tyto boty jeho osmiletý syn, když mu před pěti lety zavolali ze školy s tím, že zmizel. Po pár dnech Daniel začal pracovat na prototypu tenisek za 325-350 dolarů, které se dostanou do obchodů již příští měsíc. Jednoduchým stiskem tlačítka prý zjistíte, kde se osoba nachází, ať už kdekoli na světě. Později v létě budou dostupné také velikosti pro děti.

Jde zatím o poslední zapojení GPS do všedního života. GPS začne pracovat, pokud člověk zmáčkne tlačítko na botě - po té je signál o jeho pozici poslán do monitorovacího střediska, jež funguje 24 hodin denně a předplatit si jej můžete za necelých dvacet dolarů měsíčně. Pokud jde o akutní situaci - například ztratí-li se dítě - mohou rodiče do centra zavolat a operátor GPS aktivuje dálkově a informaci postoupí policii.

GPS v botách: a vaše dítě se neztratí
i Zdroj: PCTuning.cz

Pokud je však kontaktována policie a nepůjde o naléhavou situaci, zaplatí dotyčný všechny úhrady za její výjezd. Po stisku tlačítka GPS běží do té doby, než se vypotřebuje integrovaná baterie (samozřejmě lze GPS i deaktivovat pomocí druhého tlačítka). Daniel tvrdí, že do vývoje jeho společnost vrazila miliony dolarů a neustále se pracuje na vylepšeních. V současné době je firma v kontaktu s kolumbijskou a ekvádorskou armádou, jejíž vojáci se tak možná brzy dočkají obuvi s GPS.

Někteří analytici však tvrdí, že největší problém bude přesvědčit dnešní děti, pro které je značka bot tím nejdůležitějším artiklem, aby je nosily. V současné době na internetu Daniel prodává limitovanou edici 1000 párů bot, objednávky již má na 750.

Zdroj: CNN

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama