sony-uvazuje-o-outsourcingu-vyroby
Novinka Sony uvažuje o outsourcingu výroby

Sony uvažuje o outsourcingu výroby

Lukáš Fiala

Lukáš Fiala

13. 2. 2007 00:00 3

Ve snaze zvýšit zisky přemýšlí Sony o možnosti omezit vlastní výrobu čipů a využít služeb nezávislých továren, jako jsou TSMC nebo UMC.

Reklama

Za poslední tři roky utratilo Sony za výrobu čipů 3,8 miliardy amerických dolarů. Jutaka Nakagawa, výkonný náměstek prezidenta, hodlá zajistit, aby byly výrobní náklady menší. Sony momentálně vyrábí procesory Cell pro Playstation 3 ve vlastních továrnách, pomocí 65nm postupu. Při dalším die-shrinku na 45nm by tomu však mohlo být jinak.

"Když jsme poprvé nabídli Playstation 2, ještě neexistovaly společnosti, které by byly schopné vyrábět čipy pro tu konzoli, tak jsme je vyráběli sami. Ale nyní už jsou firmy, které se specializují na výrobu," řekl Nakagawa. Sony plánuje s 45nm výrobou začít koncem roku 2008 nebo počátkem roku 2009 a výroba u jiné společnosti se zdá být poměrně zajímavou alternativou. Je totiž pravdou, že Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC) a jeho největší konkurent, United Microelectrics Corporation (UMC) investují do vývoje 45nm výroby nemalé částky.
"Ještě pečlivě zvážíme, zdali máme investovat a vyrábět si čipy sami," uzavřel Nakagawa.

Zdroj: DailyTech

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama