cisco-pripravuje-konkurenta-pro-apple-tv
Novinka Cisco připravuje konkurenta pro Apple TV

Cisco připravuje konkurenta pro Apple TV

Stančík Martin

Stančík Martin

14. 1. 2007 00:00 6

Vypadá to, že Cisco chce ještě více zaútočit na Apple - po sporu o použití slova iPhone společnost oznámila práce na přímém konkurentovi pro Apple TV.

Reklama

Podle dostupných zpráv Cisco rychle pracuje na zařízení, které by mělo přímo konkurovat Apple TV, která byla dříve známá jako iTV. Zařízení, jež zatím nebylo pojmenováno, bylo představeno za zavřenými dveřmi ve známém hotelu Bellagio v Las Vegas, Cisco však o něm neprohodilo ani slovo na letošní CES, která se taktéž koná v Las Vegas. Zařízení je schopné přenášet obsah z počítače na televizi, stejně jako Apple TV. Při demonstraci jeho funkcí, Cisco ukázalo synchronizaci obrázků, videa, hudby a dalších souborů, které byly uloženy buď na zařízení samotném a byly přenášeny na jiné, nebo naopak.

Zatím nejsou dostupné žádné technické specifikace, avšak je pravděpodobné, že bude prodáváno pod jménem dceřiné firmy Linksys. Karen Sohlová z Linksysu dodala, že zařízení, které bude v tomto roce vydáno, bude schopno dělat více než jen přenášet filmy z počítače do televize, nýbrž nejspíše také přehrávat DVD a podle některých analytiků je pravděpodobné, že Cisco přidá i Blu-ray nebo HD DVD přehrávač.

Oblast, ve které Apple TV nejvíce ztrácí, je podpora rozlišení, které je limitováno jen na 720p, a tak bude zajímavé sledovat, zda Cisco přijde se set-top boxem, které bude moci zprostředkovat rozlišení 1080p. Apple a Cisco mají nyní vykopány "válečnou sekeru" kvůli ochranné známce na slovo "iPhone", kterou pravděpodobně vlastní Cisco. Podle expertů však Cisco již nemá platnou registraci na iPhone, a soudce nejspíš rozhodne, že toto slovo je příliš obecné, a proto jej budou moci používat obě společnosti zároveň.

Zdroj: Daily Tech

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama