cisco-bude-zalovat-apple-kvuli-iphonu
Novinka Cisco bude žalovat Apple kvůli iPhonu

Cisco bude žalovat Apple kvůli iPhonu

Stančík Martin

Stančík Martin

11. 1. 2007 00:00 6

Společnost Cisco Systems žaluje Apple u amerického federálního soudu kvůli používání jména "iPhone" pro své nové multimediální zařízení.

Reklama

Apple představilo svůj "mobilní telefon" s označením iPhone spolu s dalšími zařízeními v úterý na dlouho očekávané show Macworld v San Franciscu. Ihned po představení firma Cisco prohlásila, že doufá ve vyřešení problému se jménem zařízení - Apple jí odpovědělo, že případná žaloba je "hloupá" a že ochranná známka Cisca je "velmi nejasná".

"Myslíme si, že žaloba Cisca je pošetilá," řekl mluvčí Apple Alan Hely. "Na trhu již je řada společností, které pro své VoIP zařízení používají název iPhone a my jsme první firmou, která použila označení iPhone pro mobilní telefon, a pokud s námi Cisco chce bojovat, jsme si jisti, že zvítězíme."

Cisco bude žalovat Apple kvůli iPhonu
i Zdroj: PCTuning.cz

Cisco, které ochrannou známku vlastní od roku 2000, prohlásilo, že doufalo v dohodu. "Naše společnost v dobré víře vstoupila do rozhovorů s Apple, po té, co tato firma opakovaně požádala o možnost použití jména iPhone," řekl Mark Chandler z Cista, jež "jméno" vlastní od té doby, co koupila společnost Infogear Technology, která toto označení před tím již delší dobu používala.

Cisco prohlásilo, že požaduje, aby Apple skončilo s  neoprávněným používáním označení iPhone. "Tento problém není o penězích, ani telefonu samotném, je to o povinnosti Cisca chránit svou ochrannou známku," prohlásil pak Joh Noh pro BBC. Problém je možná také v tom, že odnož Cisca, Linksys, v prosinci vydala svůj vlastní telefon se schopností připojit se k internetu s názvem iPhone, jemuž se však nedostalo takové pozornosti, jako zařízení od Apple.

Čtěte také: O čem byl Macworld

Zdroj: BBC

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama