microsoft-a-ford-predstavili-svuj-system
Novinka Microsoft a Ford představili svůj systém

Microsoft a Ford představili svůj systém

Stančík Martin

Stančík Martin

8. 1. 2007 00:00 9

Microsoft spolu se společností Ford představili systém, který řidičům umožní hlasově spouštět hudbu a vytáčet telefonní hovory.

Reklama

Platforma "Sync" byla představena na Detroit auto show a bude dostupná ve dvanácti vozidlech značky Ford. Řidiči budou moci vytáčet kontakty ve třech jazycích - angličtině, francouzštině a španělštině, nebo autu říci, jakou písničku chtějí slyšet ze svého MP3 přehrávače.

Elektronika do aut se na americkém automobilovém trhu stává jedním z hlavních kritérií pro zákazníka při koupi vozu. Více než osmdesát procent amerických domácností používá mobilní telefon a většina mladých Američanů v dnešní době vlastní i MP3 přehrávač. Nové partnerství je ukázkou toho, jak se Microsoft snaží proniknout i do jiných částí byznysu - dosud jsou jeho výrobky převážně v kancelářích a domovech.

Microsoft a Ford představili svůj systém
i Zdroj: PCTuning.cz

Ford pak doufá, že mu nová technologie pomůže vyřešit problém s klesajícími tržbami na domácím trhu. Podobné technologie vyvíjejí i jiné firmy, jako například General Motors (tzv. Onstar system). Sync od Microsoftu je podobný tomu, který společnost již poskytuje firmě Fiat jinde ve světě.

Zdroj: BBC

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama