microsoft-do-cervna-prodame-milion-kusu-zune
Novinka Microsoft: do června prodáme milion kusů Zune

Microsoft: do června prodáme milion kusů Zune

Stančík Martin

Stančík Martin

7. 12. 2006 00:00 2

Navzdory tomu, že Zune možná úplně nesplnil jeho očekávání, Microsoft věří, že do června příštího roku prodá na milion kusů tohoto multimediálního přehrávače.

Reklama

Pokud se softwarovému gigantu opravdu do konce června roku 2007 podaří prodat okolo milionu kusů Zune, bude to znamenat, že se poměr prodaných iPodů od Apple a zařízení Microsoftu dostane na 25:1, což není žádná sláva, avšak musíme si uvědomit, že ve Spojených státech iPod již několik let kontroluje na tři čtvrtiny trhu.

Microsoft: do června prodáme milion kusů Zune
i Zdroj: PCTuning.cz

Ve čtvrtletí, do kterého spadají Vánoce pak analytici předpokládají, že Microsoft prodá mezi 300 000 a 500 000 kusy Zune a to i přes to, že recenze přehrávače byly spíše negativní. Softwarový gigant však tvrdí, že prodej pokračuje podle očekávání - tento týden společnost potvrdila, že se ve statistikách NPD propadl v prodejnosti přehrávačů z druhé na pátou příčku.

Microsoft také věří, že iPod celkově porazí, jakmile vydá nové modely a začne s mezinárodním prodejem. Podle zdrojů BetaNews budou nové informace zveřejněny v lednu příštího roku v Las Vegas. Zune však bude muset ještě hodně dohánět - podle analytiků se během Vánoc totiž v USA prodá 14-16 milionů iPodů.

Zdroj: Betanews

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama