playstation-3-fronty-a-prvni-problemy
Novinka Playstation 3: fronty a první problémy

Playstation 3: fronty a první problémy

Lukáš Fiala

Lukáš Fiala

17. 11. 2006 00:00 27

Před obchody v USA se vytvořily kolonie věrných zákazníků, čekajících na vydání Playstationu 3. Šťastlivci, kteří už konzoli mají, již hlásí první neduhy.

Reklama

Z následujících obrázků by někdo mohl nabýt dojmu, že ve Spojených státech je bezdomovectví rozšířeným problémem. Mýlili byste se - to jsou jen fronty na Playstation 3, kterého se podle některých zdrojů do USA dostalo pouhých 200 tisíc. (Obrázky zvětšíte kliknutím.)

   


   


   

Fronty na PS3 objektivem serveru TGDaily naleznete zde.

Future Shop ve Vancouveru, kam mělo dorazit minimálně 10 kusů Playstationu 3, vyhlásil na dnešek speciální akci: kdo si koupí Xbox 360, dostane slevu 50 dolarů a k tomu dvě hry, Ridge Racer 6 a Gears of War.

Ve městě Lexington ve státě Kentucky měli ve frontě čekající zákazníci poněkud nevšední zážitek: z projíždějícího auta na ně někdo několikrát vystřelil z plynové pistolky na plastové kuličky (nejspíš nějací tvrdí gangstas). Načež se dva lidé ve frontě odebrali pryč se slovy "za to nebezpečí nám to nestojí".

O něco hůře to dopadlo ve West Bendu ve Wisconsinu. Zaměstnanci obchodu oznámili přítomným, že konzolí mají jenom 10, postavili před prodejnu 10 židlí s tím, že deset nejrychlejších běžců si budou moci konzoli koupit. Devatenáctiletý mladík v zápalu soutěživosti narazil do sloupu, poranil si hlavu a musel být převezen do nemocnice.

Jak se dalo očekávat, nabídky Playstationů 3 za několikanásobné ceny zaplavují eBay. Internetová aukční síň proto uvalila na prodej PS3 určitá omezení - prodávat mohou pouze uživatelé s hodnocením 98-100 od minimálně 50 ostatních uživatelů a jeden člověk může nabízet jen jeden PS3.

Ti, kteří už Playstation 3 mají a zároveň mají také starší HDTV obrazovku, narazili na problém s rozlišením. Playstation 3 podporuje 720p a 1080p, pokud ale hra běží v 720p a televizor zvládá jen 480i, 480p a 1080i (standardní výbava pro některé starší modely HDTV, včetně těch od Sony), namísto interpolace do 1080i se obraz zmenší na nepříliš působivé rozlišení 480p.
Najednou to vypadá, že praktiky obchodu CompUSA nejsou tak nesmyslné. Prodejce totiž nabízí Playstationy 3 jen a pouze jako sadu dva v jednom společně s 40" nebo větším HDTV televizorem od Sony.

Z her, které běží nativně v 720p, jmenuje DailyTech Resistance, NHL 2007, Tiger Woods PGA Tour 07 a Need For Speed: Carbon. Sony se k problému nekompatibility se staršími HDTV televizory dosud nevyjádřilo a nevíme tedy, zdali tento problém může nebo nemůže být opraven softwarovým patchem.

Zdroj: TGDaily, DailyTech 1 | 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama