vyuzije-playstation-3-blu-ray
Novinka Využije Playstation 3 Blu-ray?

Využije Playstation 3 Blu-ray?

Lukáš Fiala

Lukáš Fiala

18. 10. 2006 00:00 15

Phil Harrison ze Sony řekl serveru Eurogamer.net, že některé hry pro PS3 zaplní téměř celých 25GB, tedy kapacitu jedné vrstvy Blu-ray disku.

Reklama

Mnoho odpůrců Playstationu 3 argumentuje tím, že Blu-ray mechanika se využije víceméně jen pro filmy a že si zákazníci budou připlácet za něco, co možná nebudou potřebovat. Podle Phila Harrisona je ale klasické DVD pro nový Playstation hrubě nedostačující.

Kapacita Blu-ray disku se dá kromě kvalitnější grafiky využít pro více předrenderovaných meziher (cutscenes) v rozlišení 1080p, osmikanálový zvuk nebo více hlasů (také vás občas štve že mnoho postav v Oblivionu říká to samé stejným hlasem?) a zkrátka pro různý doplňující, neherní obsah (kdo hrál Need For Speed 2 a následně novější díly, jistě pochopí, co mám na mysli).

Ne každý herní titul využije celých 25GB (zejména ty první, jako například zmíněný TES 4: Oblivion), v ne tak vzdálené budoucnosti ale budou hry, kterým jedna vrstva nebude stačit.

Je tedy možné, že zatímco hry pro Playstation 3 budou napěchované různými perličkami a 'extra features', jejich verze pro Xbox 360 budou o poznání chudší. Na prvním místě jsou ale jako vždy peníze - a ani by mne nepřekvapilo, kdyby hry pro Playstation byly o to dražší.

Zdroj: Eurogamer.net

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama